Richpoi hírlevél
2013-01-02 16:00:00
Forrás: Richpoi hírportál

Az angol, a német vagy a francia lehet az első nyelv

.A sikeres nyelvvizsgák arányához kötnék, hogy hol indulhat nyelvi előkészítő, vagy mely iskola maradhat két tanítási nyelvű. A nyolc évfolyamos gimnáziumokban kötelező lenne a latin.
bővebben>>>
Tomori és Böhn a világ legjobbjai idén női kézilabdában

.Tomori Zsuzsannát, az FTC Rail Cargo Hungaria magyar válogatott játékosát választották az év legjobb kézilabdázójának a handball-planet.com című internetes szaklap szavazásán, amelyen közel 13 ezer szurkoló vett részt a világ minden tájáról.
bővebben>>>
Pezsgős eper vagy pezsgő és eper

.Fiatal koromban megjelent az alkohol nélküli pezsgő nagy bánatunkra, hiszen addig mindig kaptunk egy korty igazi pezsgőt ünnepekkor. A 14. születésnapomon viszont már valódi pezsgőt ihattam, mivel a nagymamámmal ünnepeltem…. fájt is rendesen a fejem másnap, de erről máskor írok.
bővebben>>>
Kedden változik a BKK jegy- és bérletrendszere

.Kedden változik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegy- és bérletrendszere, személyi igazolvánnyal és jogosítvánnyal is érvényesek lesznek a teljes árú béreltek, új bérlettípusok jelennek meg, és változik több jegy és bérlet ára is.
bővebben>>>
A kulturális örökség részévé tennék a csobánolást

.A magyar szellemi kulturális örökség jegyzékébe jelöli a Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége a bukovinai betlehemest, a csobánolást, a kezdeményezést eddig ezren támogatták aláírásukkal - közölte a szövetség elnöke.
bővebben>>>
Január 1-jétől büntethetők a mikrochippel nem rendelkező kutyák gazdái

.Akár 40 ezer forintos pénzbírsággal is büntethetik a mikrochippel nem rendelkező, négyhónaposnál idősebb kutyák gazdáit a január elsejétől életbe lépő, a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló kormányrendelet módosításának értelmében.
bővebben>>>
Letette esküjét az Országgyűlési Őrség

.Letették esküjüket a január 1-jétől működő Országgyűlési Őrség tagjai a Parlament kupolatermében, a Szent Korona előtt péntek délután.
bővebben>>>
Sikertörténet az Esterházy-kastély felújítása

.Sikertörténetnek nevezte Zumbok Ferenc, a budai Várnegyed, a fertődi Esterházy-kastély és a Kúria megújításáért felelős kormánybiztos a fertődi Esterházy-kastély felújítását, de a Várbazár néhány hónapon belül megkezdődő rekonstrukcióját is komoly eredménynek tartja.
bővebben>>>
Pálinkás József: 2012 a fejlesztések éve volt

.Az Akadémia elnöke szerint míg a tavalyi év az akadémiai kutatóhálózat megújításának éve volt, az idei a fejlesztésekről szólt.
bővebben>>>
Teljesen megújult a veszprémi állatkert

.A Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban már semmi nem emlékeztet a régi, évtizedekkel ezelőtti állatkertre: szinte mindent kicseréltek, felújítottak és többek között egy közép-európai hírű csimpánzházat hoztak létre. Erről is beszélt Török László régi-új igazgató.
bővebben>>>
Kakaós kalács recept

.Karácsony reggelre milyen jó is az a kakaós kalács forró kakaóval! Pláne, ha házilag készült! Bárki elkészítheti otthon ezt az ünnepi finomságot.
bővebben>>>
Jelentős piaci változásokat indíthat el a biztosítási adó

.Kiszámítható szabályozás, versenysemleges adókörnyezet, az életbiztosítások normatív támogatása, az egészségbiztosítási piac megnyitása az üzleti biztosítók előtt: ezek azok a legfontosabb tényezők, amelyek a hazai biztosítók számára kitörési pontot jelenthetnek.
bővebben>>>

Visszalépés az előző oldalra