Közgyűlésünk 2008. év elején határozott arról, hogy az Egyesületben kiemelkedő tevékenységet végző, és az Egyesület elismertségét növelő, szélesítő munka elismeréseképpen szakmai Díjat hoz létre.

A Díj elnevezése: A Professzionális Mobiltávközlésért - TETRA Magyarországon

Díjazottak :

2008. évben

Pesti István úr, mint az IHM miniszteri biztosa, illetve később, mint EDR kormánybiztos, elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyarországi TETRA létrejöttében.2010. évben

Dr Valter Ferenc úr gondolta ki a TETRA technológia Magyarországi bevezetése és elterjesztése érdekében az Egyesületünket. Első elnökként, majd örökös Tiszteletbeli Elnökként döntő szerepet játszott a rendszer TETRA rendszer hazai bevezetésében, a kormányzati döntések előkészítésében. Szoros kapcsolatot tart a TCCA Association és az ITU képviselőivel.2011. évben

Czirok Ferenc úr elévülhetetlen érdemeket szerzett az Egységes Digitális Rádió-távközlő rendszer 11 hónap alatt történt országos bevezetésében és abban, hogy a készenléti szerveknél élesben használják a szolgáltatást ily rövid idő alatt.2015. évben

Vlaszaty Gábor úr érdeme, hogy szervezte az Egyesület létrejöttét, keresi az Egyesület megerősödéséhez vezető lehetőségeket, azóta is szervezi a workshopokat,  intézi az  Egyesület ügyes-bajos ügyeit, végzi az adminisztrációs feladatokat. Kapcsolatot tart a TCCA Association-nel, az ITU-val.  


2016. évben
 
Lengyel György a pályafutása során az URH mozgószolgálati rendszer felhasználójaként személyes tapasztalatokat szerzett a magyarországi TETRA rendszer bevezetése során. Az EDR bevezetésekor és a rendszer szolgáltatások bővítésekor tapasztalataival, javaslataival nagy mértékben hozzájárult a felhasználói élmény növeléséhez. Lengyel őrnagy úr feladat-körébe tartozik a BRFK komplex vezeték nélküli híradásának megszervezése.


2018. évben
 
Kerekes János Okleveles rádiómérnök / Számítástechnikai szakmérnök. A 90-es évek elejétől a trönkölt és 1998-tól kifejezetten a TETRA rádiórendszerek fejlesztésében, magyarországi meghonosításában tevékenykedett. Több külföldi továbbképzésen vett részt (USA-ban, Kanadában, Angliában), és 30 év tapasztalattal rendelkezik a rádiórendszerek tervezése, telepítése, üzemeltetése és forgalom menedzselés területén. 2001.-től a Magyar Posta TETRA Rt. biztonsági igazgatójaként, majd. 2006. óta Pro-M Zrt. munkatársaként dolgozik a TETRA rendszerrel, jelenlegi beosztása biztonsági igazgató helyettes. Szakértő minősítésű tagja a Magyar Mérnöki Kamarának, ill. a kezdetek óta a HTE Rádiótechnikai szakosztálynak. Jelenleg a Promotel egyesületünk elnökhelyetteseként segíti munkánkat.


2020. évben
 
Csizmadia Attila Ferenc 2014. óta a Promotel, a Professzionális Távközlésért Magyarországi Egyesület elnöki pozícióját tölti be, ahol széleskörű ismeretei alapján nagymértékben hozzájárult az Egyesület fennmaradásához, fejlődéséhez, a tevékenysége megújulásához. Sokszor bebizonyította, hogy elkötelezett a hazai TETRA technológia kiterjesztésében, a távközlési lehetőségek kiaknázásában. Vezetői képességeit jól hasznosítja Egyesületünkben. Szervezi a munkánkat, következetesen harcol az Egyesület tagságának bővítéséért, a régi tagok megtartásáért. Az informatika, a hírközlés területén bizonyított szakmai rátermettségével kiérdemelte, hogy 2020-ban elnyerje a TETRA Díjat.
Visszalépés az előző oldalra