InnoTrend hírlevél 2012/06.
2012-11-28 17:20:00
Aktuális hírek, események.

-
NIH-STCSM Együttműködési megállapodás - 2012.11.19.
   
Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Innovációs Hivatal és a Sanghaji Önkormányzati TéT Bizottság (STCSM)
Dr. Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke 2012. november 19-én fogadta hivatalában a Sanghaj Önkormányzat Tudományos és Technológiai (TéT) Bizottságának (Science & Technology Commission of Shanghai Municipality - STCSM) négyfős delegációját. A németországi megbeszéléseit követően Magyarországra érkező kínai küldöttség látogatásának célja a kétoldalú TéT kapcsolatok elmélyítésén túl intézményközi együttműködési megállapodás aláírása volt. Az eseményre Dr. Mészáros György a Bizottság vezetőivel folytatott sanghaji, 2012. szeptember 20-i előkészítő tárgyalása kapcsán került sor.
-
Innovatív start-up konferencia Magyarország 20 éves EUREKA tagságának alkalmából

Sikerrel zajlott le a Nemzeti Innovációs Hivatal és a Nemzetgazdasági Minisztérium együttműködésével szervezett „20 éves a magyar EUREKA” című innovációs start-up konferencia, 2012. november 15-én, Budapesten. Az eseményen mintegy 120 érdeklődő vett részt, hazai innovatív vállalkozások, elsősorban a start-up és spin-off cégek képviselői, pénzügyi befektetők, valamint vállalkozások támogatásában szerepet vállaló intézmények munkatársai.
-
Legyen Ön is mentorált vállalkozó!

A Nemzeti Innovációs Hivatal kezdő vállalkozások számára innováció menedzsment szolgáltatásokat nyújt, melynek részeként elindítja az "Innovatív kezdő vállalkozások mentorálása" elnevezésű programját. Mentorálási programunk segíti, hogy az innovatív kezdő vállalkozók és a tapasztalt szakemberek egymásra találjanak és közösen elindíthassák a vállalkozást a sikeres fejlődés útján.
Felkeltettük érdeklődését? Legyen Ön is mentorált vállalkozó!
-
Szeged volt a Kutatás - Fejlesztési és Innovációs Stratégia társadalmi konzultációjának negyedik állomása

2012. november 22-én, Szegeden zajlott az országos konzultációs rendezvénysorozat a Nemzeti Kutatás - Fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020 tervezetéről. A társadalmi konzultáció szegedi helyszínén a Szegedi Akadémiai Bizottság épületében megjelent résztvevőket Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora köszöntötte, aki reményét fejezte ki, hogy a létrejött stratégia a korábbiaktól eltérően elindul a megvalósítás útján.
-
Hatalmas érdeklődéssel Budapesten folytatódott a Kutatás - Fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020 társadalmi egyeztetése

2012. november 20-án, több mint 150 fő részvételével zajlott Budapesten az a rendezvény, amely a Nemzeti Kutatás - Fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020 tervezetének megismerésére és nyílt társadalmi konzultációjára szervezett országos rendezvénysorozat harmadik állomása volt. Dr. Deák Csaba, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnök-helyettese a NIH szervezeti struktúráját ismertette, valamint a hivatalnak azt a feladatát hangsúlyozta, amellyel további segítséget nyújthat az innováció alapú gazdaság megteremtéséhez.
-
Folytatódott a társadalmi konzultáció a Kutatás - Fejlesztési és Innovációs Stratégiáról

2012. november 16-án, Pécsen folytatódott az országos konzultációs rendezvénysorozat a Nemzeti Kutatás - Fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020 tervezetéről. A rendezvénysorozat második helyszínén a résztvevőket Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora köszöntötte, aki kiemelte a tudásalapú társadalom fontosságát és a változásokra való reagálás jelentőségét.
-
Delphine Batho környezetvédelmi, fenntartható fejlődési és energetikai miniszter beszéde Hyderabadban

Delphine Batho környezetvédelmi, fenntartható fejlődési és energetikai miniszter az ENSz biodiverzitási konvenciója (Convention sur la diversité biologique, COP11) részes államainak hyderabadi konferenciáján mondott beszédében aláhúzta, a két évvel korábban Nagoyában tartott konferencia érdemi előrelépést jelentett a biológiai sokféleség megőrzése felé tett nemzetközi erőfeszítések terén.
Dr. Somogyi Norbert párizsi mezőgazdasági és TéT attasé cikke.
-
A kutatás-fejlesztés és az oktatás szerepe az új francia versenyképességi paktumban

November 5-én adta át Jean-Marc Ayrault miniszterelnöknek a francia ipar versenyképességéről „Pacte pour la compétitivité de l'industrie française” (a francia ipar versenyképességi paktuma) címmel készített jelentését Louis Gallois befektetési kormánybiztos (commissaire général à l’Investissement).
Dr. Somogyi Norbert párizsi mezőgazdasági és TéT attasé cikke.
-
KFI stratégiai célok és törekvések 2014-2010 - tájékoztató előadássorozat a kistérségek számára

A Nemzeti Innovációs Hivatal munkatársai a helyi kamarák, szakmai szövetségek meghívására kistérségi rendezvényeken ismertetik a hazai KFI stratégiai célokat és törekvéseket a 2014-2020 időszak tükrében. A rendezvényeken többek között szó esik a nemrégiben megjelent Nemzeti Kutatás - Fejlesztési és Innovációs Stratégia tervezetéről, valamint a magyar KFI szféra felkészüléséről 2014-2020-as időszakra, a kihívásokról és lehetőségekről.
Visszalépés az előző oldalra