InnoTrend hírlevél 2012/01
2012-07-29 13:00:00
Tájékoztatásotokra szolgáljon ezen anyag.
Üdvözlettel:
TFHE Elnökség


Írány kelet
"Irány kelet!" - Műhelybeszélgetés innovatív hazai vállalkozások részvételével

Újító technológiák, termékek és szolgáltatások üzleti seregszemléje a Nemzeti Innovációs Hivatalban

A Nemzeti Innovációs Hivatal, amely a hazai vállalati szektor legfőbb tudásközvetítője, projektgeneráló műhelybeszélgetés-sorozatot indít a legígéretesebb hazai innovatív, piacképes termékek és technológiák bemutatására. Az "Irány kelet!" mottóval meghirdetett üzleti seregszemlére azon hazai, elsősorban kis- és közepes vállalkozások jelentkezését várjuk, amelyek innovatív technológiákat reprezentáló projektjeik piaci bevezetését kínai tőke bevonásával tervezik megvalósítani a közeljövőben.

Mészáros György
Diplomaátadás Berlinben

A Semmelweis Egyetem német nyelvű orvosképzése 2008-ban új lehetőséggel bővült: az alapképzést követően a diákok Hamburgban, az Egyetem Asklepios Medical School campusában is részt vehetnek klinikai képzésen. Az Európában egyedülálló együttműködés eredményeként az első évfolyam július 13-án vehette át diplomáját Szél Ágoston rektortól és Karádi István dékántól. A magyar állami vezetést Dr. Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke képviselte, aki korábban az egyetem Elméleti Orvostudományi Központjának igazgatói posztját töltötte be, és jelentős szerepet vállalt a németnyelvű képzés elindításában.
Leadership award
Lehet pályázni az itbusiness innovációs nagydíjára!

Az itbusiness eredendő filozófiája az innovatív szellem támogatása.
Ennek formát és testet öltött kifejezése az itbusiness Leadership Award díj, melyet 2005 óta ítéli oda a hazai üzleti élet olyan szereplői számára, akik példa értékű innovatív ict-megoldásokat hoznak létre az adott évben. Azoknak, akik képesek új perspektívákat nyitni, ösztönző erővel hatni versenytársaikra, ugyanakkor kedvező hatást gyakorolni az ict-szektorra, a gazdaságra.
Fehér Könyv
Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Ágazati Stratégiai Fehér Könyv (KFI ÁSFK)

A Nemzetgazdasági Minisztérium felkérése alapján a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) 2012. évben elkészíti a Kutatás-fejlesztési, Innovációs Stratégiai Fehér Könyvet (KFI ÁSFK).
A KFI Ágazati Fehér Könyv célja, hogy ágazatonként meghatározza a KFI szempontú stratégiai célokat, kitörési pontokat, valamint a lehetséges beavatkozásokat, ezzel információt és inputot biztosítson a további tervezéshez, a következő időszak nemzeti és ágazati stratégiáinak kialakításához. Ehhez a jogszabályi hátteret a kormányzati stratégiai irányításról szóló 38/2012. (III. 12.) Korm. rendelet 34. §-a adja meg.
EEN Kapcsolatépítés a Nemzeti Innovációs Hivatal Nemzeti Kapcsolattartói (NCP) és az Enterprise Europe Network (EEN) képviselői között

A 2012. június 14-én lezajlott megbeszélés célja a NIH és az EEN között már korábban megvalósult együttműködések jövőbeni kiszélesítése volt (pl. közös információs napok szervezése, a honlapon kölcsönösen híradás egymás programjairól, honlapon link csere, hírlevélben egyeztetés, partnerkeresésben együttműködés, 7. keretprogramos adatokról információnyújtás).
7th
Az Európai Unió Kutatási és Technológiafejlesztési 7. Keretprogram (EU FP7) utolsó kiírásainak megjelenése alkalmából rendezett sajtónyilvános esemény

2012. július 9-én jelentek meg az Európai Unió 7. Kutatási és Technológiafejlesztési Keretprogramjának (FP7) utolsó pályázati lehetőségei, közel 8 milliárd euró értékben, ami az FP7 programon belül az eddigi legnagyobb rendelkezésre álló összeget jelenti.
inno
A Nemzeti Innovációs Hivatal új szolgáltatása: "Pont Inno ? Innovációs pályázatok szakmai támogatása"

2012. március 28-án nagy sikerrel és érdeklődéssel zajlott a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) workshopja, amelynek fő témái: a meghirdetésre került K+F+I pályázatok stratégiai háttere, valamint a szakmai segítségnyújtáshoz kapcsolódó ún. Pont Inno szolgáltatás kialakítása volt.
Domokos László (ÁSZ), Dr. Patyi András (NKE) és Dr. Mészáros György
Stratégiai együttműködést kötött a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Állami Számvevőszék és a Nemzeti Innovációs Hivatal - Sajtóközlemény

2012. június 28-án együttműködési megállapodást írt alá az Dr. Patyi András az NKE rektora, Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke és Mészáros György a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke.
Együttműködési megállapodás a Nemzeti Innovációs Hivatal és a BKV között - Sajtóközlemény
Együttműködési megállapodás a Nemzeti Innovációs Hivatal és a BKV között - Sajtóközlemény

2012. június 19-én együttműködési megállapodást írt alá Bolla Tibor a BKV vezérigazgatója és Mészáros György a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke.

A BKV Zrt. els?dleges feladata a közösségi közlekedés zavartalanságának biztosítása, ugyanakkor fontosnak tartja az egyes közlekedésszakmai újítások, vívmányok megismerését és hasznosítását is. Ennek elősegítése érdekében a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) együttműködési keretmegállapodást kötött.
Magyar-francia TéT 2012
A Magyar-Francia Kormányközi Tudományos és Technológiai (TéT) Vegyes Bizottság ülése

2012. június 8-án került sor a Magyar-Francia Kormányközi TéT Vegyes Bizottság 19. ülésére Budapesten. Az eseményen magyar részről Dr. Kovács Ildikó, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) Külkapcsolatok Főosztályának vezetője, Dr. Győr Miklós, a NIH osztályvezetője, Csirikusz Gábor tanácsos, a NIH kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős referense, továbbá Mányi István, a Külügyminisztérium vezető-főtanácsosa vett részt.
magyar-equador Magyar-Ecuadori TéT Vegyesbizottsági ülés a Nemzeti Innovációs Hivatalban

2012. június 7-én a Nemzeti Innovációs Hivatalban tartottuk meg az első Magyar-Ecuadori TéT VB ülést. Az eseményen magyar részről Dr. Kovács Ildikó, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) Külkapcsolatok Főosztályának vezetője, Dr. Győr Miklós, a Nemzetközi Osztály vezetője, illetve a Külügyminisztérium képviselője Dr. Pólyi Csaba vett részt.
Marie-Curie
Kutatói Mobilitási Információs Nap

2012. június 06-án került megrendezésre a Kutatói Mobilitási Információs Nap c. esemény a Nemzeti Innovációs Hivatal szervezésében. A találkozó célja az volt, hogy bemutassa a kutatók, PhD hallgatók számára, hogy milyen Európai Uniós mobilitási lehetőségek közül válogathatnak, ha úgy döntenek, hogy kutatói karrierjüket külföldön szeretnék folytatni vagy pedig külföldről szeretnének hazatérni.

Forrás: Nemzeti Innovációs HivatalVisszalépés az előző oldalra