HTE Hírlevél 2019. november
2019-11-30 17:00:00
Ezúton küldjük a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület
aktuális érdekességeit szíves tájékoztatásul.


 

 
 
HTE MEDIANET 2019 BESZÁMOLÓ

Nagy sikerrel rendeztük meg a HTE MediaNet konferenciát a HTE alapításának 70. évében, rendhagyó módon ez alkalommal Budapesten. A 2 napos konferencián közel 300-an vettek részt, 3 kerekasztal beszélgetés, 6 kiállító cég és 50 előadás fémjelezte a konferenciát. A részletes program és előadások elérhetőek a konferencia oldalán.
A szakmai részen túl a HTE Fekete László-díj alapítása, a HTE70 szekció és állófogadás is helyet kapott. A fényképek a galériában megtekinthetőek. További információ: www.hte.hu/MediaNet2019
 
 
KISSNÉ AKLI MÁRIA GOLDMARK PÉTER KÁROLY-DÍJAT KAPOTT

Dr. Kissné Akli Máriát, a HTE főtitkár-helyettesét, az európai műsorszórás egyik hazai szaktekintélyét Goldmark Péter Károly-díjjal tüntette ki Karas Mónika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke 2019. november 11-én a szervezet Ostrom utcai székházában. Gratulálunk!    További információ
 
 
PÁRHUZAMOS MÉRFÖLDKÖVEK -
HTE 70 KIADVÁNY

A HTE 70 éves évfordulójára készült kiadvány novemberben debütált. Részlet az elnöki bevezetőből:  "A HTE (és persze a Manchester Mark1 TPV számítógép!) már nagypapa is lehetne. 70 éves. A mai 70 évesek egyetemisták voltak az internet „ősidejében”, amikor az ARPANET első négy számítógépe hálózatba kapcsolódott. Már diplomásként vehettek részt az I. Színes Televízió Vételtechnika Szimpóziumon, a mai HTE MediaNet konferencia elődjén. A mából visszatekintve tudják, hogy életük eddigi évtizedeiben egyre több innováció valósult meg. Ám azzal is tisztában vannak, hogy számukra a távközlésben „a szolgáltatás” sokáig a telefonálás volt. Abból is a vezetékes. Az első élő rádiótelefon-hívás kézi készülékről csak egy távoli, egzotikus hír volt." A teljes könyv letölthető a honlapunkról.
 
 
HTE FEKETE LÁSZLÓ-DÍJ

A HTE több vállalat, intézmény részvételével megalapította a HTE Fekete László-díjat. A díj annak a Fekete Lászlónak állít emléket, aki fáradhatatlanul és kitűnő érzékkel kereste az új, innovatív megoldásokat, úgy, hogy a fejlesztés hozzáadott értéket, felhasználói elégedettséget és nem utolsó sorban anyagi eredményt hozzon létre. A díjra infokommunikációs fejlesztések feltalálóit és/vagy fejlesztőcsapatok vezetőit lehet majd nevezni.
 
 
20. KOMMUNIKÁCIÓ KONFERENCIA BESZÁMOLÓ

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Híradó Tanszéke, együttműködésben a Magyar Honvédség Parancsnoksága Infokommunikációs és Információvédelmi Csoportfőnökségével, a HTE-vel és az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Biztonságpolitikai Szakkollégiumával 2019. november 14-én, 20. jubileumi alkalommal, 150 fő regisztrált résztvevővel megrendezte a KOMMUNIKÁCIÓ 2019 Nemzetközi Tudományos-Szakmai Konferenciát.
 
 
 
Legközelebbi események
 
 
AZ INTERNET KIHÍVÁSAI ÉS PERSPEKTÍVÁJA:
AZ OKOS ÖKOSZISZTÉMÁK

2019. DECEMBER 5., BUDAPEST
IEEE GLOBECOM
2019. DECEMBER 9-13., WAIKOLOA, HI, USA
 
23. PROJEKTMENEDZSMENT FÓRUM
2020. ÁPRILIS 2., BUDAPEST
 
 
 

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület
1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 12. 502. iroda
Tel.: +36 1 353 1027 E-mail: info@hte.hu
Honlap: www.hte.hu
 
 
Copyright © 2019 Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület, All rights reserved.
Visszalépés az előző oldalra