HTE hírlevél
2015-09-06 18:00:00
A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület aktuális érdekességei.

fejlecnew.jpg

Ezúton küldjük a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület
aktuális érdekességeit, szíves tájékoztatásul.
 
medianet.png KEDVEZMÉNYES JELENTKEZÉS A HTE MEDIANET 2015 KONFERENCIÁRA
Szeptember 6-ig tart a kedvezményes jelentkezési időszak a HTE MediaNet 2015 konferenciára, amely idén is a legaktuálisabb médiatechnológiai témákat járja majd körül. Csütörtökön az alternatív műsorterjesztési technológiák és hálózatfejlesztési projektek mellett, többek között szó esik az infokommunikációs kihívásokra adott kormányzati válaszokról is. A témában olyan szakemberek szólalnak majd meg, mint Kastory Edina (Média- és Hírközlési Biztos, NMHH), Bódi Gábor (helyettes államtitkár, Miniszterelnökség, elnök Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács), Solymár Károly (helyettes államtitkár, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium), Hajzer Károly (helyettes államtitkár, Belügyminisztérium), Kápolnai András (Vezérigazgató, Antenna Hungária) és Krénusz Kornél (Vezérigazgató, MVM Net). A HTE MediaNet 2015 konferencia fővédnöke Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter.

Információk a regisztrációról:www.hte.hu/web/medianet2015/regisztracio

 
 
vida.png VIDA ROLLAND AZ INFOCOMMUNICATIONS JURNAL KINEVEZETT FŐSZERKESZTŐ-HELYETTESE
Vida Rolland, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Távközlési és Médiainformatikai tanszékének egyetemi docense rangos kinevezést kapott: ő tölti be ezt követően a népszerű infokommunikációs, információ- és médiatechnológiai témákkal foglalkozó, negyedévente angol nyelven megjelenő szaklap az Infocommunications Journal főszerkesztő-helyettesi posztját. Vida Rolland feladatai közé tartozik majd a lap online megjelenésének és impakt faktorának erősítése is. Június 3-án a kollégánk címzetes szenátori tisztségét is meghosszabbította a HTE, így továbbra is ő felel az IEEE-vel való kapcsolattartásért.
Az Infocommunications Journal-ról itt olvashat bővebben: www.infocommunications.hu/

 
 
hteakademia.png HOFFMANN PÉTER A HTE AKADÉMIÁÉRT FELELŐS CÍMZETES SZENÁTOR LETT
A 2015. július 3-án tartott elnökségi ülés óta Hoffman Péter címzetes szenátori tisztséget tölt be a HTE-nél. A továbbiakban ő felel a HTE fiatalításért létrejött kezdeményezésért, a HTE Akadémiáért, amelynek célja, hogy egy csoportba gyűjtse az informatika, infokommunikációs szektor, tudomány és technológiai újítások felé nyitott fiatalokat, és érdeklődésüknek megfelelő programokat kínáljon nekik. A HTE Akadémia egyik elve, hogy első kézből, szakemberek segítségével mutatja be a legújabb technikai vívmányokat. Első rendezvényének témája a Windows 10 lesz.
Részletek: www.hte.hu/hteakademia
 
hte_innov.png MEGALAKULT A HTENET INNOVÁCIÓS NONPROFIT KFT.
Májusban megalakult a HTEnet Innovációs Nonprofit Kft. A szervezet létrehozásának célja többek között a HTE profiljának letisztítása volt. A HTEnet-hez tartozik majd a továbbiakban a kutatásfejlesztés és rendezvényszervezés egy része, illetve a Kft. segítségével az egyesületnek lehetősége nyílik újabb pályázatokon való részvételre is.
 
   
Legközelebbi események

25. Projektmenedzsment Műhely


2015.09.17


HTE MediaNet 2015 konferencia


2015.10.08-09.
 

Kommunikáció 2015 Nemzetközi Tudományos- Szakmai Konferecia

2015.11.11.
lableckutthurut.jpg
  Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület

1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 12. 502.
Tel.: +36 1 353 10 27; Fax: +36 1 353 0451; Email.: info@hte.hu
Honlap: www.hte.hu
Visszalépés az előző oldalra