Richpoi hírlevél
2014-06-28 18:00:00
Forrás: Richpoi hírportál

Mennyit kapnak vissza a svájcifrank-hitelesek?

A Kúria hétfői döntése óta a fő kérdés, hogy a frankhitelesek mennyit és hogyan kapnak vissza. A politika által megerősített alapszabály, hogy a devizahitelesek nem járhatnak jobban, mint a forinthitelesek.
 
Állami tervek: hamarosan feléledhet a Malév

Továbbra is tőkeerős, szakmai befektetőt keres egy új nemzeti légitársaság megalapításához a fejlesztési tárca. A Malév 66 éves működés után, két éve állt le.
 
Szupergyors elektromos versenyautó magyar diákoktól + videó

A BME Formula Racing Team bemutatta a 2014-es szezon versenyautóját.
 
Online vásárlás: új szabályok léptek életbe, bővültek a vásárlók jogai

Június 13-tól, péntektől 14 napos elállási joga van online vásárláskor. Vannak új, vannak módosult szabályok az online kereskedelem, illetve az üzleten kívüli árusítás (pl. termékbemutatók, utazással egybekötött termékbemutatók) területén.
 
Magyarországra jöhet a Seuso-kincs második fele is

Lezárultak a tárgyalások, így akár már a nyár végéig hazatérhet a Seuso-kincs hiányzó másik fele is - értesült a Napi.hu. Az örömöt árnyalhatja, hogy az eddig ismert, és így Budapestre kerülő késő-római műkincs így sem lesz teljes.
 
Elveheti az állam a részeg autós kocsiját

Dániában elsejétől elkobozzák a részeg sofőrök autóját, a befolyó pénz az államé lesz. A magyar belügyben állítják, itthon ilyen szigor nincs tervbe véve, de Pintér Sándornak tetszik a skandináv ötlet.
 
Hogyan védjük meg magunkat a villámcsapástól?

Sok tévhit kering a villámlásról, amit felesleges betartani, a jó tanácsokat viszont érdemes megfontolni annak, aki szeretné elkerülni a villámcsapást.
 
A depresszió leküzdését segítő weboldal indult

A depresszió leküzdését, az öngyilkosság megelőzését segítő weboldalt indított az Európai Szövetség a Depresszió Ellen (EAAD) - közölte Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének főigazgató-helyettese.
 
Egyre gyakoribb - Így védekezzünk a szemszárazság ellen!

Egyre többen szenvednek szemszárazságtól olyanok is, akiknek nincs szervi problémájuk, a legveszélyeztetettebbek a számítógépes munkát végzők – mondja Dr. Németh János, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának igazgatója.
 
Vigyázzon! Ott is leéghet, ahol nem is gondolná

A bőr nem felejt: már néhány év után megjelennek azok az ártalmak a bőrön, amelyek a túlzásba vitt vagy védekezés nélküli napozásnak a következményei. Felhős vagy szeles időben, de még az autóban ülve, felhúzott ablak mellett sem vagyunk biztonságban.
 
Fúrás nélkül gyógyulhat a fogorvosnál

Nemsokára a fogorvosok kezében lehet az az új eszköz, amely fúrás és tömés helyett a fog természetes újjáépülési folyamatának elősegítésével állítja majd helyre a fogzománc sérüléseit.
 
Mire jó a papsajt?

Ma reggel eszembe jutott a papsajt, nagymamám pázsitos kertjének finom csemegéje. Gyerekkorom nyarához hozzátartozott ez a finom rágcsálnivaló növény.
 
Magyar mozikban is látható lesz a Monthy Python csoport utolsó előadása

Négy budapesti és nyolc vidéki multiplexben lesz látható a Monty Python Live (mostly) című, a legendás Monty Python társulat utolsó, a londoni O2 arénában előadandó produkciója a Cinema City szervezésében.
 
Melyik zöldség-gyümölcstől a leggyakoribb az allergia?

Az, hogy egy gyümölcs vagy zöldség elfogyasztásakor jelentkeznek-e allergiás tünetek, függhet az adott példány érettségétől, fajtájától, a nemesítésétől, sőt még az elkészítés módjától is.
 
Villamosreneszánsz Budapesten

Dunakeszin történhet a fővárosba érkező villamosok tesztelése, majd 10 jármű gyártása is a dunakeszi Bombardier MÁV Kft. üzemében.
 
Visszalépés az előző oldalra