InnoTrend hírlevél 2014/8.
2014-05-30 12:00:00
Aktuális hírek, események

NIH-KDB Bank

Budapest, 2014. május 27. - A mai napon a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke, valamint a KDB Bank Európa Zrt. elnök-vezérigazgatója együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá, melynek keretében a két intézmény kifejezi szándékát, hogy hidat építsen a magyar innovatív technológiák és a koreai befektetők között. Lehetőség nyílik forrás biztosítására koreai partnercégeken keresztül az ICT, a megújuló energia, a vízgazdálkodás, a biotechnológia, a gyógyszer és gyógyászati eszközöket fejlesztő hazai innovatív, nemzetközi szinten is piacképessé tehető hazai vállalkozások számára. Az együttműködés létrejöttével így új távlatok nyílhatnak a hazai innovatív vállalkozások számára.

 
 
 
-
Startup Tavasz

Négy egymást kiegészítő, startup fókuszú eseményen teljesedik ki a Nemzeti Innovációs Hivatal főszervezésében megvalósuló Startup Tavasz 2014 rendezvénysorozat, melynek célja elősegíteni Budapest startup központtá válását a közép-európai régióban. A számos szakmai szervezet közreműködésével megvalósuló eseménysorozat fináléjának keretében az alábbi programok egy helyszínen kerülnek megrendezésre: Magyar Innovációs Techshow, Central European Startup Awards díjkiosztó gála, Startup Tavasz verseny tíz továbbjutó csapatának újbóli megmérettetése, Fintech&Sales Demo Day, Hackathon-in-a-Box Demo Day, 21. Körkapcsolás konferencia.

 
 
 
-
Spaller Endre

Május 30-án zárul a Nemzeti Innovációs Hivatal Startup Tavasz 2014 programsorozata a Grundon. Az eseményről Spaller Endre, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke és Boros Áron, az OTP Hungaro-Projekt Kft. ügyvezetője oszt meg részleteket.
A Gazdasági Rádió 2014. május 26-i "Délutáni monitor" c. műsora meghallgatható honlapunkon.

 
 
 
-
Startup Tavasz

A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a BudapestHub munkacsoport, valamint számos hazai szakmai szervezet és nemzetközi partner összefogásával 2014 tavaszán útjára indult a Startup Tavasz rendezvénysorozat. Az április 2-án megrendezésre került Közép-európai Startup Versenyen tíz győztese vehetett részt Záboji Péter és az European Entrepreneurship Foundation (EEF) által vezetett Bootcamp-en, ahol a versenyzők fantasztikus hangulatban töltöttek el három napot.

 
 
 
-
Nemzeti Innovációs Hivatal

Húsz fő részvételével tartotta a NIH a Mentor Klub találkozóját, ahol az újonnan jelentkezett mentorok és mentoráltak kaptak lehetőséget a személyes bemutatkozásra, az együttműködés elkezdésére, kapcsolatépítésre. Dr. Deák Csaba stratégiai elnökhelyettes részéről pedig bemutatásra került a NIH mentorálási programja.

 
 
 
-
Spaller Endre

Az eseménynek a Design Terminál székháza adott helyet. A fórumot a NIH elnöke, Spaller Endre nyitotta meg, majd átadásra kerültek azok az oklevelek, melyekkel a NIH elnöke az egy éve önkéntesen mentoráló mentorok szakmai segítségnyújtását köszönte meg, egyben civil partnerként is tekintve ezekre a mentorokra.

 
 
 
-
Spaller Endre

A Nemzeti Innovációs Hivatal startupokat segítő mentor klubbjában jelenleg 250 mentorálttal dolgozik együtt 130 mentor. A mentorok és a coach-ok szakmai vezetéstechnikai és piaci segítséget tudnak nyújtania a kezdő vállalkozásoknak. Interjú Spaller Endrével, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökével.
A InfoRádió 2014. május 7-i Esti mérleg c. műsora meghallgatható honlapunkon.

 
 
 
-
Like

A Nemzeti Innovációs Hivatal május elejétől elindította Facebook oldalát, ahol a legfrissebb információk lesznek elérhetők.
Minden like-ot szívesen fogadunk.

 
 
 
-
Záboji B. Péter: Startup, felnőtteknek!

Megjelent Záboji B. Péter "Startup, felnőtteknek" c. könyve. A könyv bemutatójára 2014. június 6-án 10:00-kor a Design Terminálban kerül sor (1051 Budapest, Erzsébet tér 13.).
 
 
 
-
Horizon 2020

Már beadható a Marie Skłodowska-Curie Akciók Egyéni ösztöndíjak minden pályázattípusa (MSCA IF - EF, CAR, RI, GF). 2014. május 12-én az Európai Bizottság megnyitotta az MSCA Egyéni ösztöndíjak beadását szolgáló elektronikus pályázat benyújtási rendszerét („submission service”).

 
 
 
-
Horizon 2020

Izland és Norvégia 2014. május 16-ától elsőként az Unión kívüli országok közül társult tagja lett a Horizont 2020 hétéves, folyó áron 80 milliárd EUR költségvetéssel bíró uniós kutatási és innovációs keretprogramnak. A döntés az Európai Gazdasági Térség (EGT) Vegyes Bizottsági ülésén született és visszamenőleges hatályú a Horizont 2020 indulásától kezdve.
Murányi Béla brüsszeli TéT attasé cikke.

 
 
 
-
CERN

Az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet, a CERN új piackutatási felhívást (Market Survey) tett közzé az alábbi témában: „Compute nodes for the ALICE HLT (MS-4016/PH/ALICE)”. A piackutatásra magyar vállalkozások is jelentkezhetnek. A CERN Beszerzési Csoportja (Procurement Group), a CERN beszerzési szabályai szerint az előzetes piackutatás alapján választja ki azokat a szervezeteket, amelyeket meghív majd a tenderen való indulásra.

 
 

Tovább a teljes hírlevélhez

Kiadó: Nemzeti Innovációs Hivatal
Visszalépés az előző oldalra