Richpoi hírlevél
2014-01-12 16:00:00
Postai ingyenpénz, Magyar űrnemzet, Raiffeisen kivonulása, Fizika rejtélyei.

A Postán is lesz ingyenpénz? Mindent a 150 ezres készpénzfelvételről!
. Kérvényezted már az ingyenes készpénzfelvételt? Vagy még csak most tervezed? Mindent összeszedtünk, amit tudnod kell az ingyenes készpénzfelvételről.
Magyarország űrnemzet lenne
. Épülhet a második magyar műhold. A MaSat-2 körülbelül 240 millióba kerül, a Rubik-kockánál alig lesz nagyobb, és ha lesz elég pénz, három éven belül startolhat.
Ma már saját víztisztítónk lehet
. Egyre több helyen bukkanak fel a háztartási víztisztító berendezések. Vannak akik multi-level-marketing hálózatoktól, vannak akik kis üzletekben, vagy éppen hipermarketek háztartási gép osztályán szerzik be ezeket a készülékeket.
Mi lesz a betétesekkel, hitelesekkel, ha kivonul a Raiffeisen?
. Szerdára gyakorlatilag egyértelművé vált, hogy Széchenyi Bank vásárolja meg a nála százszor nagyobb méretű Raiffeisen Bankot. Bár a tranzakció részleteit egyelőre nem ismerjük, az ügyfelek számára fontos kérdés lehet, mi történik a pénzükkel, hitelükkel, megtakarításukkal.
Rosszul is járhatunk az ingyenes készpénzzel: erre figyelj!
. Január 20-áig lehet leadni az ingyenes készpénzfelvételre vonatkozó kérelmet, ha már februárban szeretnénk költségmentesen készpénzhez jutni.
A fizika rejtélyei után kutat a világhírű magyar kutató
. A fizika tudományának egyik legrangosabb német – és egyúttal nemzetközi - elismerésének számító Otto Hahn-díjat idén Krausz Ferencnek, az MTA külső tagjának ítélték oda. A kutató ennek kapcsán nyilatkozott.
Gyed extra - Részletes útmutatót tett közzé az OEP
. Részletes útmutatót, "gyakorlati kisokost" tett közzé a gyed extráról az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a honlapján - közölte az OEP.
Gyuri bácsi, a javasasszony unokája
. A bükki füvesembert mindig jó hallgatni. Gyuri bácsi testközelbe hozza a természetet, a népi gyógymódokat és tanácsokat ad az egészség megőrzéséhez.
Kifejlesztették a világító malacot + videó
. A tudomány manapság egyre több és több, korábban lehetetlennek illetve elképzelhetetlennek tűnő kutatást zár le sikerrel.
Papírhulladékból készítenek tüzelőanyagot megváltozott munkaképességű dolgozók Pécsen
. Megváltozott munkaképességű dolgozók segítségével készítenek tüzelőanyagot papírhulladékból az ERFO Nonprofit Kft. pécsi telephelyén egy új fejlesztésnek köszönhetően.
Betekintést nyerhetünk a virágok eredetébe
. Az Amborella növény frissen szekvenált genomja választ adhat Darwin "irtózatos rejtélyére", arra a kérdésre, miért borult hirtelen virágba a Föld évmilliókkal ezelőtt.
2014: Előretekintés a tudomány világába
. Eseményekben gazdag esztendőn vagyunk túl, de vajon mi vár ránk idén a tudományos területeken? A New Scientist segítségével végig futunk 2014 legjelentősebbnek ígérkező mérföldkövein.
Visszalépés az előző oldalra