Richpoi hírlevél
2013-12-12 19:00:00
Drónokkal jön a NAV, Rezsicsökkentés kihirdetése, Változó cafeteria, Nem létező bolygó, Vízóra-felszerelés, Népszerű Telebuszok, Hold eredete, Élet a Marson

Drónokat használna a magyar adóhatóság
. Csillagháborús technikákat vásárolna az adóhatóság a csempészek minél hatékonyabb felderítése érdekében. A pénzt az EU adja, a konkrét tervek már megszülettek. A drónokat - vagyis a távirányítható repülőgépeket is bevetnének.
Tanúval menne a közös képviselő hírt adni a rezsi csökkenéséről
. Közös képviselők új feladatokkal – faliújságon kell kihirdetniük a rezsicsökkentés eredményeit. Ha nem teszik, megbüntetik őket. Mit lehet tenni, ha valaki letépi a kitűzött hivatalos tájékoztatót?
Ha egy igazán különleges élményt szeretnél adni valakinek,
. lepd meg egy helikopter-szimulátor repülési utalvánnyal.
Így változik az Erzsébet-utalvány és a cafeteria 2014-ben
. Jövőre a cafeteria-rendszer csak néhány apró részletében módosul, az Erzsébet-családon belül pedig jön a külön sport- és kultúrautalvány. Az elfogadóhelyek megtalálását, az utalványok vonalkódjának ellenőrzését egy okostelefonos alkalmazás segíti.
Egy elméletileg nem létező bolygót találtak
. Egy, a csillagától az átlagos Föld-Nap távolság 650-szeresére keringő óriásbolygó ejtette ámulatba csillagászokat, akik eddig még nem találkoztak ilyen különös rendszerrel.
Megelőzés? Meghűlés? Nátha? Influenza?
. Ez a megoldás segíthet a kellemetlen megfázás leküzdésében.
Megváltozik a vízóra-felszerelés rendje
. Több energetikai tárgyú törvényt is módosított hétfőn a parlament. Az egyik újdonság, hogy 2015 végéig kell vízórát felszerelni a ma még mérő nélküli, átalánydíjas fogyasztóknál.
Népszerűek a hazai Telebuszok
. Mintegy másfél ezren vették már igénybe a BKK új Telebusz-szolgáltatását a járatok november 4-i elindulása óta.
A Hold eredete: a nyomok a Vénusz felé vezetnek
. A Hold eredetével foglalkozó legutóbbi nemzetközi tudományos konferencián felvetődött, hogy a Vénusz kémiai összetételének részletes vizsgálata nagyban alátámaszthatná a Hold eredetének legvalószínűbb ütközési modelljét.
Történelmi jelentőségű megállapodást kötött a Budapest Airport és a BKK
. Bérlet- és jegykiadó automatákat helyeznek ki a reptéri buszmegállókban, és rendszeresen ellenőrzik majd a taxisokat is.
Itt lehetett az élet egyik utolsó menedéke a Marson
. A NASA hétfőn hozta nyilvánosságra a Curiosity kőzetfúrásainak részletes eredményeit. A Mars-járó leszállóhelyén a régmúltban hullámzó tó az élet egyik végső menedéke lehetett az egyre lakhatatlanabbá váló bolygón.
Könnyű összekeverni a házimacskát a vadmacskával
. A macskák és az emberek is veszélyesek a vadmacskára. Mit kell tudni erről a nagyon félénk állatról?
Visszalépés az előző oldalra