Richpoi hírlevél
2013-11-25 18:00:00
Magyar felfedezés, Rekordbírság a bankoknál, Becsapódás, Lézeres szemsebészet, Éghajlat-változás,Gyed extra, Marsra 2018-ban, Régi Mars, Ingyenes koncert.

Magyarok fedezték fel az Univerzum legnagyobb objektumát
. A Világegyetem legnagyobb robbanásai, a gammakitörések vizsgálata meglepő felfedezést hozott, amit nehéz összeegyeztetni a jelenlegi kozmológiai modellekkel.
Rekordbírság: ezek a bizonyítékok a bankok ellen
. Sorra jelentik be a megbírságolt bankok, hogy bírósághoz fordulnak a Gazdasági Versenyhivatal döntése miatt. A GVH csaknem 10 milliárd forintos büntetést szabott 11 bankra, mert korlátozták a hitelkiváltó hitelek nyújtását.
Szeretnéd, ha elhatározásaid, céljaid mihamarabb megvalósulnának?
. Te is úgy érzed, hogy a könyvek elolvasása és az előadások meghallgatása után még hiányzik valami az áttöréshez? Ismerd meg és hárítsd el elhatározásaid benned megbújó akadályait! Eredményeink megváltoztatásához más gondolkodásmódra és más szokásokra van szükségünk.
Valami becsapódott: hatalmas robbanás rázta meg Szalárdot
. Egyelőre csak találgatnak a szalárdiak, hogy mi okozott hatalmas robbanást és fényjelenséget a magyar határhoz közeli, romániai község felett.
Magyar tudósok a lézeres szemsebészet élvonalában
. Két évtizedes múltra tekint vissza a lézeres szemsebészet, amely lehetővé teszi a fénytörési hibák tökéletes korrigálását, valamint a szürkehályogműtéteknek a korábbi eljárásoknál kímélőbb, kevesebb szövődménnyel járó kivitelezését.
Legyőzhető a vízkő
. A vízkő: a vízből kivált és lerakódott anyagok, főként sók összessége, amely nagy mennyiségben tönkreteheti a vízzel kapcsolatos gépeket (mosógép, kávéfőző) és szabad szemmel is látható anyagot képez.
Jön a magyar éghajlat-változási stratégia
. Befejeződött az új Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia társadalmi és szakmai vitája, a véglegesített dokumentum hamarosan a kormány elé kerül - mondta Bencsik János, a Nemzeti Alkalmazkodási Központ (NAK) vezetője.
"Áttörést hozhat a gyed extra"
. Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos szerint áttörést hozhat a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában, hogy 2014. január 1-jétől a gyed mellett is lehet dolgozni.
Így menne egy házaspár 2018-ban a Marshoz
. Újabb részleteket közöltek a 2018-19-re tervezett első emberes Mars-utazásról. Két űrhajó indulna a Földről, a programban már létező vagy fejlesztés alatt álló technológiákat használnának.
Így festett fénykorában a Mars + videó
. Egy videóban mutatta meg a NASA, hogy hogyan is festett a Mars fénykorában, mikor még a Földhöz hasonló tulajdonságokkal bírt. Hétfőn pedig elindult hosszú útjára a MAVEN is.
Karthago: ingyenes koncert karácsonyra a Petőfi Csarnokban
. Ingyenes koncertet ad december 21-én a Karthago a Petőfi Csarnokban.
Japán kedvence lehet a mangalica?
. Nem csak tudományos, hanem komoly gazdasági hozadéka is lehet a Fatty Pig elnevezésű, a zsírsertésekről – köztük az egyre híresebb magyar mangalicáról – szóló konferenciának.
Visszalépés az előző oldalra