Richpoi hírlevél
2013-10-31 18:00:00
Magyar Nobel-díjas,Így lesz ingyenes a pénzfelvétel,Újabb csapás a devizahitelre,Bolygóbölcsőt fedeztek fel,2-es metró változás.

Magyar Nobel-díjas: Magyarország új üzemanyag nagyhatalom lehetne
. Magyarországon palagázból és pezsgő ásványvizekből nehéz járművek maghajtására alkalmas üzemanyagot, metanolt lehetne előállítani - mondta helyi idő szerint szombaton Los Angelesben Oláh György Nobel-díjas kémikus.
Erre figyelni kell: írásban kell kérni, csak úgy lesz ingyenes
. Jövő februártól havonta kétszer lehet majd ingyen készpénzt felvenni az automatákból, összesen 150 ezer forintot. Az ügyfeleknek 2014. január 20-ig írásban kell jelezniük a bankjuknál, hogy melyik folyószámláról szeretnének havi két alkalommal ingyen pénzt felvenni.
Végre klórmentes csapvizet ihatunk
. A klórral nem csak ivóvíz fogyasztásakor találkozik a szervezetünk. Amikor zuhanyozunk vagy fürdünk, a meleg víz hatására pórusaink kitágulnak, így a klór a bőrön át könnyen felszívódhat. A klór jelen van még a zuhanyvíz gőzében is, ami a tüdőnkbe juthat levegővételkor.
November elején jön a devizahiteles mentőcsomag!
. A Magyar Bankszövetség pénteken benyújtott javaslatai Varga Mihály szerint nem orvosolják a kormány által a devizahitelesek megsegítésében legfontosabbnak tartott két problémát.
Devizahitelek: "küszöbön a megoldás"
. A bankszövetség főtitkára szerint ha elfogadják a javaslatcsomagjukat, jövőre legalább 20 százalékkal csökkenhet a devizahitelesek törlesztőrészlete. Vállalták, hogy előre hozzák a kilakoltatási moratóriumot, és kis összegű követelés esetén nem kezdeményeznek végrehajtást.
Szokatlan bolygóbölcsőt fedeztek fel magyar kutatók
. Szokatlan, átmeneti állapotban lévő bolygóbölcsőt fedezett fel a chilei Atacama Large Millimetre Array (ALMA) antennarendszer és a Herschel űrteleszkóp mérései alapján egy nemzetközi kutatócsoport, tagjai közt az MTA asztrofizikusaival.
Az ötéves gyermeknek is lehet még babakötvényt venni
. Az első sorozatú babakötvényt azok szülei is megvehetik a futamidő alatt, akik gyermeke jelenleg már például 5 éves - mondta el a Portfolio.hu tisztázó kérdésére Borbély László András
Így kerülhetjük el a bolti sorbanállást
. Az elektronikus fizetési technológiák világában kevés dologról mondható el, hogy olyan gyorsan terjed, mint az egy érintéssel működő bankkártyák használata, és ez így van Magyarországon is.
Így járnak a pótlóbuszok a 2-es metró helyett!
. Az M2-es metró felújításának utolsó fázisaként a több mint 40 éve üzemelő biztosítóberendezéseket cserélik ki a vonalon.
Hamarosan 18 új Ikarusz busz közlekedhet a fővárosban
. Magyar gyártású buszokkal fejleszti járműparkját a BKV. Egy nemrég lezárult közbeszerzés eredményeként rövidesen 18 új Ikarusz közlekedhet a főváros útjain.
Halottak napja: így lesznek megemlékezések a temetőkben
. A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. idén is gondoskodik arról, hogy a hozzátartozók méltó módon emlékezhessenek meg szeretteikről, ezért tartja meg ismét a három leglátogatottabb temetőben a világi és ökumenikus megemlékezéseit.
Itt a MÁV-Start új menetrendje
. December 15-én lép életbe az új vasúti menetrend. Több vonalon marad az eddigi felállás, ám komoly előrelépések is lesznek mint a belföldi, mint a nemzetközi forgalomban.
Visszalépés az előző oldalra