Richpoi hírlevél
2013-10-21 18:00:00
Tárolható megújuló energia,Luxusadó,Magyar boldoggá avatás,Magyar kutatók és a csillagok,Operaház fejlesztése - Forrás: Richpoi hírportál

Tárolható lehet a megújuló energia egy magyar kémiai találmánnyal

Aranyérmes magyar kémiai találmánnyal lehet tárolható a zöldenergia, egy másik találmány az ivóvíz tisztaságát méri rendkívül egyszerűen - számolt be magyar kutatók friss sikereiről a Magyar Feltalálók Egyesületének (MAFE) képviselője.
 
Vagyoni típusú közteher lehet a luxusadó?

Jövedéki adóként lehetetlen lenne bevezetni a luxusadót, vélik a www.ado.hu szakportál megkérdezte szakértők, akik szerint az áfa kulcsainak "átszabása" sem biztosan kivitelezhető.
 
Ilyen a vízkő mentes élet

A vízkő: a vízből kivált és lerakódott anyagok, főként sók összessége, amely nagy mennyiségben tönkreteheti a vízzel kapcsolatos gépeket (mosógép, kávéfőző) és szabad szemmel is látható anyagot képez.
 
Szombaton hirdetik ki Sándor István boldoggá avatását

Angelo Amato bíboros hirdeti ki szombaton Sándor István vértanú, szalézi szerzetes boldoggá avatását Budapesten. Az Apostoli Szentszék Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának prefektusa ismerteti majd a pápai apostoli levelet Ferenc pápa képviselőjeként
 
Magyar kutatók fedezhetik fel a legtávolabbi galaxisokat

Az MTA-ELTE Lendület Asztrofizikai Kutatócsoport csatlakozik a jelenleg tervezett legnagyobb nemzetközi égboltfelmérési projekthez, a hamarosan induló LSST (Large Synoptic Survey Telescope) programhoz.
 
Magyar kutatók a Naprendszer múltját vizsgálók között

Több mint 130 kis égitestet sikerült megmérnie a Herschel-űrtávcső segítségével annak az európai és amerikai csillagászokból álló tudományos konzorciumnak, amelynek egy magyar kutatócsoport is tagja.
 
Ismét magyar asztrofotósé A nap képe a NASA-nál

Ismét magyar asztrofotós képét választotta a NASA A nap képe összeállításához.
 
Szabadon dönthet a bíró a nyomkövető alkalmazásáról

Répássy Róbert szerint az ároktői bandával kapcsolatos eseményekre is reagál az egyes büntetőjogi tárgyú és ehhez kapcsolódó más törvények módosítása, amelyet kedden kezdett el tárgyalni az Országgyűlés.
 
Hosszú távú fejlesztési program készül az Operaházban

A kormánynak lesz pénze a nagy múltú kulturális intézmények, köztük a Magyar Állami Operaház épületének felújítására is. Az Ybl-palota felújításának szükségességéről, a konkrét tervekről Ókovács Szilveszter főigazgató beszélt.
 
Közel Capához - Magyar dokumentumfilm készült a fotográfusról

Közeli barátok visszaemlékezései alapján alkothat képet a néző Robert Capáról, a világhírű magyar származású fotóművészről a Közel Capához című magyar dokumentumfilmből, amelyet Kékesi Attila készített.
 
Világrekordnyi adatot továbbítottak rádiójelek formájában

Világcsúcsot jelentő, száz gigabit adatot továbbítottak egy másodperc alatt rádiójelek formájában a Stuttgarti Egyetem laboratóriumában.
 
"Emberhez hasonlóan" vigasztalják egymást a bonobók

Egy új vizsgálat során kimutatták, hogy az afrikai bozóthús-kereskedelem miatt elárvult emberszabású főemlősökből hiányzik az a szociális intelligencia, ami az anyjuk által nevelt egyedekre jellemző.
 
Visszalépés az előző oldalra