Richpoi hírlevél
2013-09-29 18:00:00
Szuperüstökös magyar kutatója,Vízilabdás buszok,Vizet találtak a Marson,Nanocsöves számítógép,Változás a közlekedésben,Appra magyar!,Magyar kiállítás Firenzében.

Magyar kutató a "szuperüstököst" megfigyelő tudóscsoportnál
. Tóth Imre, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa személyében magyar tagja is van annak a nemzetközi tudóscsoportnak, amely a Hubble Űrtávcső kamerájával figyelte meg az igen fényesnek ígérkező ISON-üstököst.
Buszokat neveztek el a világbajnok magyar vízilabdázókról + videók
. Autóbuszok névadóivá váltak a nyáron, Barcelonában világbajnoki címet szerzett magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai. A sajtótájékoztatón a brit nagykövet is részt vett, aki szintén rajong a magyar vízilabdáért.
Ivóvíztisztítás házilag
. Egyre több helyen bukkanak fel a háztartási víztisztító berendezések. Vannak akik multi-level-marketing hálózatoktól, vannak akik kis üzletekben, vagy éppen hipermarketek háztartási gép osztályán szerzik be ezeket a készülékeket.
A Curiosity vizet talált a Mars talajában - Elég lehet az élethez
. Amerikai kutatók szerint jelentősnek mondható mennyiségben tartalmaz vizet a Mars talaja a Curiosity által vett minták elemzése alapján.
Számítógépet építettek szén nanocsövekből
. Akárcsak az élet, a számítástechnika is hamarosan szénalapú lehet. A Stanford Egyetem kutatói szén nanocsövekből építettek egy működő számítógépet, saját operációs rendszerrel és szoftverrel.
Minden háztartás ádáz ellensége: a VÍZKŐ. Létezik megoldás?
. A vízkő: a vízből kivált és lerakódott anyagok, főként sók összessége, amely nagy mennyiségben tönkreteheti a vízzel kapcsolatos gépeket (mosógép, kávéfőző) és szabad szemmel is látható anyagot képez.
Fontos változások a fővárosi közlekedésben
. A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén döntött több olyan előremutató változás bevezetéséről, amely a közlekedési módok összehangolását, a szolgáltatások színvonalának emelését vonja maga után.
Appra magyar! néven alkalmazásfejlesztő kampányt indítanak
. Appra magyar! néven hagyományteremtő szándékkal alkalmazásfejlesztő versenyt indít az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) - jelentette be a szervezet Budapesten.
10% alá csökkent a munkanélküliségi ráta!
. A 15-74 évesek körében a foglalkoztatottak száma 66 ezer fővel magasabb, mint egy évvel korábban. A munkanélküliek száma kissé tovább csökkent, 439 ezer fő volt, de ez már ahhoz elég volt, hogy picivel 10 százalék alá kerüljön a munkanélküliségi ráta.
Magyar kulturális napok a reneszánsz olasz fővárosában!
. Az idei magyar-olasz kulturális évad kiemelt helyszíne lesz októberben Firenze városa, ahol hazánk kultúrája több napos programsorozattal mutatkozik be az olasz közönségnek.
Alternatívát jelent-e a DNS-alapú adattárolás?
. A DNS-re épülő adattárolás ugyan működik, és mindenféle információ rögzíthető benne, de nem jelent alternatívát a merevlemezekkel szemben. Az adatok tárolása és kiolvasása roppant drága, lassú és bonyolult eljárás.
Budapesten látogatható a World Press Photo kiállítás
. Összesen 167 képet mutat be az idei kiállítás a Néprajzi Múzeumban. Ez az utazó kiállítás egyedülálló a maga nemében, amelyben egy nemzetközi sajtófotó pályázat eredménye látható Budapesten.
Forrás: Richpoi hírportál
Visszalépés az előző oldalra