Richpoi hírlevél
2013-09-12 17:30:00
Magyar termékek,Magyar pályázat 2020-ra,Rekord alacsony infláció,Megszűnő illegális árusítás,Ritka leletek,Villamospálya felújítása.

A magyar termékeket népszerűsíti a VIII. Coop Rally
. A magyar élelmiszerek népszerűsítését, marketingjét szolgálja az idén nyolcadik alkalommal megrendezendő Coop Rally, a Coop Csoport országjáró túrája - közölték a szervezők szerdai budapesti sajtótájékoztatójukon.
Magyarország pályázik a 2020-as foci EB rendezésére
. A kormány egyetértésével a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pályázik a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszínére - jelentette be Csányi Sándor kedden.
Autógázról női szemmel (nemcsak nőknek!)
. Autógázról olvashatnak nagyon sok helyen az interneten! Száraz szakmai fogalmazásban, precíz adatokkal, táblázatokkal alátámasztva, de a legtöbb ilyen információ rém unalmas a nők és a laikus férfiak számára! Azt gondoljuk a cégünknél, hogy nagyon sok olyan ember lehet még az országban, aki nem is hallott, vagy csak rémhíreket hallott az autógázról, így nem is tudja, hogy mik ennek az üzemmódnak az előnyei, és mi az, ami csak valótlan aggály!
Szabálysértésnek minősülhet a közterületi illegális árusítás
. Szabálysértésnek minősülhet a közterületi illegális árusítás, az erről szóló bizottsági módosító javaslatot szerdán fogadta el az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága.
Meglepetés: rekord alacsony 1,3%-os infláció Magyarországon!
. Augusztusban 1,3 százalékos volt az éves pénzromlás üteme. Az elemzők előzetesen mindössze arra számítottak, hogy a júliusi 1,8%-ról 1,7%-ra mérséklődik az infláció.
Ritka leleteket találtak a balatonudvari avar sírokban
. Ritka leleteket találtak a balatonudvari avar kori sírokban az idei ásatási szezonban. A temetőből előkerült különleges darabokat szerdán mutatták be sajtótájékoztatón a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban.
A Művészetek Palotája áttér az évados tervezésre
. A Művészetek Palotája (Müpa) áttér az évados tervezésre és a tematikus programszerkesztésre. Az intézmény vezetője, Káel Csaba erről és a közeljövő kiemelkedő programjairól is beszélt.
Októberben kezdődik a 3-as villamos pályafelújítása
. Október első felében elkezdődik a budapesti 3-as villamosvonal Mexikói út és Gubacsi út közötti szakaszának komplex felújítása.
Csúcstechnológia a NATO híradózászlóalj magyar századánál
. A 3. NATO híradózászlóalj magyar százada telepíthető híradó-informatikai komplexumot vett át a közelmúltban az észak-atlanti szövetségtől.
Verdi Falstaffjának premierjével kezd a Magyar Állami Operaház
. A Verdi-évhez kapcsolódva új Verdi produkcióval kezdi az évadot a Magyar Állami Operaház. A 200 éve született Giuseppe Verdi utolsó operáját, a Falstaffot nemzetközi szereplőgárdával mutatja be a dalszínház Arnaud Bernard rendezésében Halász Péter vezényletében.
A magyar fajták évjárata lehet a 2013-as
. Az idei időjárást csak a klasszikus magyar fajták bírták jól, így, ha az időjárás szélsőséges jellege a következő években is megmarad, az tovább erősítheti a magyar fajták piaci térnyerését - állapítja meg a Varga Pincészet legfrissebb összegzésében.
Újszegeden folytatódik a szegedi geotermikus fűtési rendszer építése
. Újabb szakaszához érkezett, Újszegeden folytatódik az a megújuló energiahasznosítási projekt, amelyben geotermikus fűtésrendszer épül ki Szeged, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpontjának (MTA-SZBK) 36 intézményében - jelentették be a beruházásban érintettek keddi sajtótájékoztatójukon.
Forrás: Richpoi hírportál
Visszalépés az előző oldalra