Richpoi hírlevél
2013-08-29 18:00:00
Forrás: Richpoi hírportál

Újabb 46 alacsonypadlós busz érkezik Budapestre + képek
. Újabb használt alacsonypadlós buszok érkeznek Budapestre Dijonból, Oslóból és Frankfurtból: a BKV földgázüzemű Van Hoolokat, valamint Mercedes-Benz Citarókat vásárol.
Megerősítették a periódusos rendszer 115. elemének létezését
. Svéd kutatóknak sikerült megerősíteniük a periódusos rendszer 115. eleme, az ununpentium létezését.
Ezek a változások lépnek életbe az iskolákban hétfőtől
. Elindul a pedagógus-életpálya új rendszere, átlagosan 34 százalékkal nő a pedagógus munkakörben dolgozók bére, bevezetik felmenő rendszerben az erkölcstan, illetve a hittan oktatását, az általános iskolákban délután 4 óráig foglalkozásokat kell biztosítani.
Új víztisztítási módszert dolgoztak ki magyar kutatók
. A folyóvizekben és tavakban leggyakrabban előforduló szerves szennyeződések lebontására használható mikrobagyűjteményt hoztak létre szegedi és temesvári kutatók.
15 új magyar márkájú busszal gyarapodott Pécs + képek
. Megújul a pécsi közösségi közlekedést biztosító Tüke Busz Zrt. járműparkja: a társaság által vásárolt 15 új busz csütörtöktől közlekedik a város utcáin - jelentette be a baranyai megyeszékhely alpolgármestere.
Tiltott zónákat jelölnének ki a hajléktalanoknak Budapesten
. Teljesen kiszorítaná a hajléktalanokat a fővárosi önkormányzat Budapestről. Már el is készült az erre szolgáló rendelettervezet két paragrafusból, illetve egy mellékletből álló munkaanyaga.
Miért vesztik el légkörüket a bolygók?
. Hamarosan elfoglalhatja pozícióját az űrben a világ első űrtávcsöve, ami a szomszédos Vénuszt és Marst fogja tanulmányozni, hogy megtudjuk, miért vesztik el egyes bolygók a légkörüket.
Szalai 2 góllal lőtte be a Schalkét a Bajnokok Ligájába
. Sérült csuklóval játszotta végig kedden Szalai Ádám, a Schalke 04 magyar labdarúgója a görög PAOK Szaloniki elleni mérkőzést, amelyen a csatár két góllal segítette csapatát győzelemhez, és ezáltal a csoportkörbe jutáshoz a Bajnokok Ligájában.
Egyelőre csak álom az univerzális internet
. Bár a Facebook-alapító és a hozzá csatlakozott nagy vállalatok szeretnék mindenkire kiterjeszteni a napi rendszerességű internethasználatot, ez minden bizonnyal még a mobil eszközök rohamos térhódításával sem valósul meg belátható időn belül.
Jó szőlőtermés ígérkezik Tokaj-Hegyalján
. Mennyiségben és minőségben is jó szüretet várnak a tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken, a térség legnagyobb borászati és borkereskedelmi társasága, a kizárólag állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház az idén 95-100 ezer mázsa szőlő és kedvező időjárás esetén 5-6 ezer mázsa aszú felvásárlásával számol - mondta Goreczky Gergely vezérigazgató szerdán Tolcsván, sajtótájékoztatón.
Magyar sikerek a Közép-európai Matematikai Olimpián
. Egyéni kategóriában három magyar diák vihetett haza aranyérmet, a csapatok között pedig ezüstérmes lett a magyar csapat a 7. Közép-európai Matematikai Olimpián, amelyet idén először rendeztek meg Magyarországon, a veszprémi Pannon Egyetemen.
Már az anyaméhben szavakat különböztet meg a magzat
. A nyelvi emlékezet már a születés előtt kialakul - vonták le a következtetést finn tudósok, miután olyan csecsemők agytevékenységét mérték, akiknek az édesanyja a várandósság alatt 25 ezerszer játszotta le ugyanazt a szót.
Visszalépés az előző oldalra