Richpoi hírlevél
2013-08-21 18:00:00
Forrás: Richpoi hírportál

Magyar genetikai kutatás a daganatos betegségek ellen
. A hormonrendszert érintő, örökletes daganatos megbetegedések genetikai hátterét vizsgálja a Lendület program keretében Patócs Attila orvos, a Semmelweis Egyetem docense.
Ezek a joghurtok a legegészségesebbek!
. A Cserpes joghurtja végzett az első helyen a Tudatos Vásárlók Egyesületének joghurttesztjén, amelyen a cukor- és gyümölcstartalom mellett az adalékanyagokat is vizsgálták.
Ivóvíztisztítás házilag
. Egyre több helyen bukkanak fel a háztartási víztisztító berendezések. Vannak akik multi-level-marketing hálózatoktól, vannak akik kis üzletekben, vagy éppen hipermarketek háztartási gép osztályán szerzik be ezeket a készülékeket.
Mi történt Magyarország területén az ókorban?
. A mai Magyarország területén az időszámítás előtti 2500 és 1500 közötti időszak társadalmi változásai és a népcsoportok vándorlása közötti összefüggéseket, a korabeli életmódot és a táplálkozási viszonyokat vizsgálják egy projekt keretében.
Mitől tűnt el a lepra?
. Nem a betegséget okozó baktérium genetikai mutációja folytán csökkent drasztikusan a leprás megbetegedések száma a középkor végén, hanem azért, mert az emberi szervezet ellenállóbb lett a kórral szemben - derítették ki svájci kutatók.
Új kommunikációs technika saját energiaforrás nélkül
. Egy új vezetéknélküli kommunikációs technika lehetővé teszi az eszközöknek, hogy rádió- és televízió hullámok visszaverésével, vagy elnyelésével kommunikáljanak, sőt a hullámok még az energiaforrást is biztosítják.
Két páncélos dinoszaurusz is élt a Bakony területén
. A Hungarosaurus mellett másik páncélos dinoszaurusz is élt a Bakony területén a kréta korban, az erre utaló őshüllőmaradványt - amelyet tavaly a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Lendület Kutatócsoportja tárt fel - a közelmúltban magyar tudósok azonosították.
Jön a miniatűr műholdak korszaka
. A jövőben a kamerákkal felszerelt miniatűr műholdaknak köszönhetően könnyebben nyomon követhetők lesznek a globális változások. Ezek az eszközök lehetővé teszik majd a rendszeres, relatíve olcsó adatgyűjtést.
E-mail címre is utalható pénz
. A PayPal és a magyar IND Group közös fejlesztése egyszerre mutatkozik be több piacon. Elegendő egy e-mail cím átutaláshoz, nem szükséges ismerni a fogadó fél számlaszámát a sikeres tranzakcióhoz.
Visszalépés az előző oldalra