Richpoi hírlevél
2013-07-21 20:00:00
Forrás: Richpoi hírportál

Újabb devizahiteles mentőcsomag - Tartozás elengedés jön?
. Sajtóhírek szerint több terv is készült a bajba került devizahitelesek megmentésére, a kormány hamarosan dönthet ezekről.
Kérhető készpénzben a munkabér
. Bedobhatja a követ a Kúria nemrégiben közzétett döntése a munkabér-kifizetések mára kialakult pocsolyájába. Kimondták ugyanis, hogy a közalkalmazotti illetmények kifizetésével kapcsolatban felmerülő banki többletköltségeket a munkáltatónak kell viselnie.
Vége a pisiben tocsogásnak!
. Bizonyára mindenki szembesült már többször a vécék vizeletfoltos, húgyszagú, ”nedves” padozatával.
Így csökkentené az adót a kormány új programja
. Leginkább a három vagy több gyermeket nevelőknek adna jelentékeny segítséget a családi adókedvezmény várható kiterjesztése, míg az egy gyermeket nevelők közül csak a részmunkaidősök örülhetnének.
Új típusú éjszakai fény: világító fák lehetnek az utcákon!
. A remélt összeg nyolcszorosát gyűjtötték össze a Kickstarter közösségi oldalon azok a kutatók, akik világító fákkal szeretnék kiváltani a jövőben a közvilágítást.
Sikeres a magyar intelligens sebészkés külföldön
. Maradéktalanul eltávolított minden rákos sejtet az eddigi humán műtéti teszteken a Takáts Zoltán magyar kutató által feltalált intelligens sebészkés, amely az operáció közben folyamatosan informálja az orvost, hogy az érintett szövet rákos vagy egészséges.
Gyógyíthatóvá válhat a Down-szindróma!
. Amerikai kutatóknak sikerült "kikapcsolniuk" a Down-szindrómát okozó kromoszómát, ami a rendellenesség új gyógymódjához vezethet.
Hanghullámokkal mozgattak tárgyakat a levegőben + videó
. Új módszerrel keltett hanghullámokkal emeltek fel, majd mozgattak tárgyakat a levegőben svájci tudósok, akik úgy vélik, hogy eljárásuk nemcsak elméletileg tekinthető előrelépésnek, hanem a gyakorlati életben is széles körűen alkalmazható lesz.
Magyarország lehetne a Bitcoin Szilícium-völgye?
. Innovációbarát és az uralkodó pénzügyi szervezetek zaklatásaitól mentes helyszínt keresnek a Bitcoin-rendszerben fejlesztő nemzetközi vállalkozások.
Szuperlézer Szegeden - nagy lehetőség a magyar cégeknek és tudósoknak
. A magyar cégeknek új üzleteket, a hazai tudósoknak és tehetséges hallgatóknak új állást, kutatási lehetőséget hozhat az európai szuperlézer központ szegedre települő része.
Már 8000 évvel ezelőtt is trágyáztak Európában
. Európa első földművesei jóval kifinomultabb technikákat alkalmaztak a növénytermesztésben, mint azt eddig vélték a szakemberek: az Oxfordi Egyetem kutatócsoportja szerint az új kőkorszakbeli gazdálkodók trágyázták és öntözték is földjeiket i. e. 6 ezer tájékán.
4 éves gyerek intelligenciaszintjével rendelkeznek a legfejlettebb számítógépek
. Ma nagyjából egy négyéves gyerek IQ-szintjével rendelkeznek a legfejlettebb mesterségesintelligencia-rendszerek - derült ki amerikai kutatók felméréséből.
Visszalépés az előző oldalra