Richpoi hírlevél
2013-07-13 17:30:00
Forrás: Richpoi hírportál

3500-féle DNS-t találtak az Antarktisz jege alatti tóban
. Meglepően sokrétű életformát, több mint 3500 élő szervezet DNS-ét mutatták ki kutatók az Antarktisz jégpáncélja alatt lévő Vosztok-tóból vett vízmintákból.
Űrkiképző bázis is lesz a Sziget fesztiválon
. A Sziget fesztiválon megvalósuló közép-európai űrkiképző központban választják ki hat ország 51 jelöltje, köztük 14 magyar közül azt a 6 embert, aki részt vehet egy globális űrtáborban az Egyesült Államokban.
A rák ősi ellenszere
. Egy fantasztikus anyag működik a szervezetünkben. Amerikai kutatók mester hormonnak nevezték el. Segít a vérnyomás, a csontsűrűség, a hangulat, a viselkedés, izomerő szabályozásában, serkenti a haj növekedését, az immunrendszer működését. Felelős a programozott sejthalálért, úgynevezett apoptózisért, melynek feladata a sérült vagy rákos sejtek szaporodásának megállítása.
Újabb 60 millió eurós OPEL-beruházás Szentgotthárdon
. Az Opel Magyarország újabb, 60 millió eurós beruházással bővíti szentgotthárdi motorgyárát - jelentette be Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára, és Solt Tamás, a szentgotthárdi gyár igazgatója Budapesten.
Az utasbiztosítás is magyar találmány
. Beköszöntött a nyár, sokan már jól megérdemelt szabadságukat töltik. Az utazók csak akkor érezhetnék magukat biztonságban, ha utasbiztosítást is kötnek, ezzel a lehetőséggel azonban nagyon kevesen élnek.
Nevedben A Sorsod!
. Amikor megszületünk, megházasodunk, elválunk vagy nevet változtatunk, akkor a nevünkkel rezgéseket kapunk, amik hatással vannak ránk. hiszen állandóan halljuk, mondjuk vagy leírjuk őket. A régi népeknél a név nemcsak egy szülők adta divatos és kötelező formalitás volt, hanem az újszülött lelki "én-je", az életének szerves része.
A pókok sokkal jobban félnek az embertől, mint fordítva
. A pókok sokkal jobban félnek az embertől, mint fordítva: ezért is van az, hogy lényegesen kevesebb a valódi pókcsípés, mint azt általában hiszik.
Programozási nyelvet kaptak a kvantumszámítógépek
. A kvantumszámítógépek első gyakorlati, magas szintű programozási nyelvének megalkotásával végre elhagyhatja a kvantumprogramozás a sötét középkort.
Csokoládé és cukros üdítő segít kimutatni a daganatot
. Csokoládé, szénsavas üdítő, azaz bármilyen cukortartalmú étel jelezheti a rákos daganatot a testben a University College of LONDON (UCL) kutatói szerint.
Módosítja a gének működését fél év rendszeres testmozgás
. A rendszeres testmozgás hatására módosul több olyan gén működése, amely a test zsírraktározásáért felelős - derült ki egy új svéd tanulmányból.
Csapdába esnek a gyerekek a Facebookon
. Reprezentatív felmérés szerint a magyar gyermekek egynegyede már facebookozik. Ez ellenkezik a közösségi portál szabályaival, s jelentős adatvédelmi és nevelési kérdéseket vet fel.
10 tipp: így nem merül le gyorsan az okostelefonod
. Ha megkérdeznénk az okostelefon-tulajdonosokat, hogy mi az, amiért legkevésbé kedvelik készüléküket, túlnyomó többségük valószínűleg azt válaszolná, hogy a rendkívül rövid üzemidő, az akkumulátor gyors lemerülése zavarja őket. A Pénzcentrum.hu most ahhoz ad tippeket, hogyan érdemes használni az okostelefont - aksikímélő üzemmódban.
Visszalépés az előző oldalra