Richpoi hírlevél
2013-07-06 12:30:00
Forrás: Richpoi hírportál

Így szorulhat vissza a készpénzforgalom - tesztelik a mobiltárcát
. Elindult a MobilTárca alkalmazás tesztelése, a következo hat hónapban mintegy kétezren próbálhatják majd ki az új megoldást. Az NFC technológián alapuló mobilfizetési módszerrel 2015-re várhatóan 74 milliárd dollár értéku tranzakció valósul meg világszerte.
Kúria-döntés: mi vár ezután a devizahitelesek harcára? + videó
. Nagyon sok devizahiteles fordulhat bankjához pénzért a Kúria tegnapi döntése alapján. Tény azonban, hogy az így kapható összeg meglehetosen csekély. A szerzodést a Kúria is semmisnek találta, de belenyúlt, hogy érvényessé tegye azt.
Ezek a vitaminok segíthetnek rajtunk
. Egészségünkkel kapcsolatban manapság egyre többször halljuk a következo két kifejezést: szabadgyökök és antioxidánsok. Legtöbbünk annyit tud róluk, hogy egy izgalmas akciófilm szereposztásához hasonlatosan a szabadgyökök a rosszak és károsak, az antioxidánsok pedig a jók és kívánatosak...
Magyar házaspár mentette meg a himalájai palotát
. Két fiatal felfedezte Korösi Csoma Sándor elso himalájai lakhelyét. Elhatározták, hogy felújítják a XI. századi királyi palotát.
Ezek okozzák a rejtélyes rádiókitöréseket
. Rövidek és fényesek, gyorsak és hevesek, mindemellett szokatlanul tiszták. A gyors rádiókitörések (FRB) hat évvel ezelotti felfedezésük óta okoznak fejtörést a csillagászoknak, most azonban úgy tunik sikerült fényt deríteni a természetükre.
Kvantummechanikával lehetséges a "lehetetlen" urkémia
. A kvantummechanika furcsaságai olyan molekulát hozhatnak létre az urben, ami a kémia klasszikus törvényei szerint nem is létezhetne. Amennyiben a csillagközi ur valóban egyfajta kvantum-kémiai labor, az magyarázatot adhatna a világurben észlelt szerves molekulákra.
Luxusfejlesztésre készülnek Budapesten a Normafánál
. Készülnek a Normafa tervei - jegyezte meg Orbán Viktor hétfon délután a felújított margitszigeti szökokút átadó ünnepségén. Hamarosan tehát újra sí-, és rekreációs központ lehet Buda kedvelt kirándulóhelye.
A pénzvilág nagyjai is alig értik az új virtuális pénzt, és félnek kérdezni
. A legbefolyásosabb pénzügyi szakmai szervezetek konferenciájának megállapításai tanácstalanságról árulkodnak.
Idén szentté avatják II. János Pál pápát
. Ferenc pápa pénteken aláírta a II. János Pál és XXIII. János pápa kanonizációját kimondó dokumentumokat, a két egyházfot már az idén szentté avathatják - közölte a szentszéki szóvivo.
Tarvarjúfiókák születtek a fovárosi állatkertben
. Hét tarvarjúfióka cseperedik a Fovárosi Állat- és Növénykertben. Az apróságok néhány hete keltek ki a tojásokból, és mostanra érték el azt a méretet, amikor már a közönség is jól láthatja oket.
Magyarok voltak a középpontban a függetlenség napján Washingontban
. Az amerikai függetlenség napján, csütörtökön a látogatók minden eddiginél nagyobb tömegét fogadta a Smithsonian Folklife Festival és ezen belül a Magyar örökség - Az újjáéledés gyökerei fesztiválprogram Washingtonban.
Elhanyagolható a sötét anyag hatása a Naprendszer égitesteire
. Elhanyagolható a sötét anyag hatása a Naprendszer égitesteire - erre a következtetésre jutott két orosz asztrofizikus több százezer csillagászati mérés elemzése alapján. Kutatásaik eredményeit a Pisma v astronomicseszkij zsurnal címu orosz csillagászati folyóiraton kívül ismerteti a Massachusettsi Muszaki Egyetem kiadványa, a MIT Technology Review honlapja.
Visszalépés az előző oldalra