Richpoi hírlevél
2013-06-20 18:45:00
Forrás: Richpoi hírportál

Aláírták: 2016-tól indul az európai Mars-misszió
. Európa nagyot lépett előre ama terveit illetően, melyek égisze alatt 2016-ban egy szatellittel, 2018-ban pedig egy landoló egységgel térképezné fel a Marsot.
Öt ok, amiért perre mentek a devizahitelesek
. A jövő héten jön az újabb forduló a devizahitelesek kontra bankok meccsen. A tét nem kicsi, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szerint szélsőséges esetben bankpánikot is hozhatnak az ítéletek. Miért érdemes perelni, és miért nem?
Újabb melegrekordot tartogathat a 2013-as év!
. Miután 2012-es sarki nyár végén minden korábbinál kisebbre zsugorodott az Északi-sarkvidék jege, a klímakutatók további olvadási rekordokra számítanak az idén. Ha nincs elég hűvös északon, akkor gyengül az állandó légmozgás a trópusok és az Északi-sarkvidék között, így a meleg, nedves légtömegek ritkábban jutnak el Izland környékére, hogy ott kialakuljanak a szokásos ciklonok, egész Európán végigvonuló, esőt hozó frontjaikkal.
Így úszhatjuk meg az adóemelést
. A kamatjövedelmekre a kormány a kamatadón felül 6%-os egészségügyi hozzájárulást is ki akar vetni, ennek kapcsán a Portfolio.hu megkérdezte a Nemzetgazdasági Minisztériumot, hogy mi lesz a tartós befektetési számlákon vagy éppen a nyugdíj-előtakarékossági számlákon tárolt összegekkel.
Nem jönnek a Matolcsy-bébik - Mélyponton a születések
. Áprilisban 6393 gyerek született Magyarországon. A szezonálisan igazított adatok is azt mutatják, hogy az elmúlt tíz évben csak egyszer, két éve volt ennyire alacsony a születésszám.
A zöldtea és a hosszú élet.
. Több külföldi tanulmány ezt bizonyítja. Azokban az országokban ahol jelentős mennyiségű zöld teát fogyasztanak az emberek (Japán és Kína) a halálozási arány kockázata lényegesen kisebb. A zöld teát ivók körében úgy tűnik ,hogy a szívbetegség kockázata is csökken, egy régi feljegyzésben olvasható (*A Pokol Meghódítása címen ismert titkos könyv szerint,az Öt Szerv működésének összhangja: - Az öt szerv uralkodója a szív, márpedig a szív erősítésének a legkitűnőbb módja a teaivás. Ha a szív gyönge, az összes többi szerv megsínyli azt. Ha azonban teát iszunk, a szív meg fog erősödni és mentes lesz a betegségektől.)
Tizenöt új díszpolgárt avattak Budapesten
. Tizenöten kaptak díszpolgári címet Budapesten, a szabadság napja alkalmából szerdán.
Világhírű a magyar kócsagfigyelő kamera
. A tíz legjobb webkamera közé került a Pro Vértes Közalapítvány kócsagfigyelő kamerája, a világ vezető szakoldalán, az Earthcam.com-on.
Múzeumok éjszakája - Földbe zárt világba kalauzol a paksi múzeum
. Életnagyságú rekonstrukciók segítségével mutatja be a tavalyi lussoniumi ásatások régészeti szenzációját jelentő sírkamrákat a Paksi Városi Múzeum június 22-én szombaton, a múzeumok éjszakáján.
Máris lecsaptak a strandok vámszedői! Így védekezz
. Szinte még alig indult el a strandszezon, máris megjelentek a vízpartok trükkös (pontosabban nem is annyira trükkös) tolvajai: a Balatonnál a rendőrség már a napokban fogott el olyan tolvajokat, akik a vízparton dolgoztak. Érdemes tehát résen lenni, és vigyázni értékeinkre: mutatjuk, hogy lehet megelőzni a strandos lopásokat.
Manu Chao a Budapest Parkban szeptemberben
. A világhírű Manu Chao, a baszk-spanyol származású, Franciaországban született gitáros-énekes ad koncertet zenekarával szeptember 7-én a Budapest Parkban.
Kisalföld - Gumigátat építene Győr
. Akár a saját költségén is megépítené a Mosoni-Duna szintjét megemelő "gumigátat" Győr - nyilatkozta Borkai Zsolt polgármester (Fidesz-KDNP) a Kisalföld szerdai számában megjelent interjúban.
Visszalépés az előző oldalra