Richpoi hírlevél
2013-06-13 19:00:00
Forrás: Richpoi hírportál

Hetven éve hódít a magyar golyóstoll
. Annyira hétköznapi eszköz a golyóstoll, hogy észre sem vesszük, hogyan változtatta meg az életünket. A sikertörténet mögött egy magyar újságíró, Bíró László áll, aki hetven éve szabadalmaztatta a golyóstollat Argentínában, és hetvenöt éve kapott szabadalmat Magyarországon.
Magyarország legnagyobb játszóparkja nyit ki Újpesten + képek
. Mintegy két hektáron elterülő családi játszópark nyílik szombaton Tarzan Park néven Újpesten. A létesítmény hét, egymástól elkülönülő játéktérből áll.
A legnagyobb guruk titka, amivel csodás életerőt varázsolnak az ételüknek!
. Elképedsz, hogy milyen egyszerű és számodra is megvalósítható technika! Ennek elsajátításával az ételekben levő káros anyagok nagy részétől megszabadulhatsz! Indulj útnak és lám...
Jönnek az intelligens autópályák
. Peter Ramsauer német közlekedési miniszter WLAN-modulokkal látná el az autókat és az útépítési, illetve -javítási helyszíneket, hogy így lehessen megakadályozni a dugók és veszélyes helyzetek kialakulását.
Fellélegezhetnek a magyar kisboltosok
. Fellélegezhetnek a kisboltok tulajdonosai, miután bejelentette a kormány, hogy két hónappal kitolják a pénztárgépcsere határidejét. A szakma már régóta szajkózza, hogy túl szűk az időkorlát. Ráadásul még mindig nem lehet online pénztárgépet vásárolni.
Így néz ki a sejtek háborúja
. Egészségünkkel kapcsolatban manapság egyre többször halljuk a következő két kifejezést: szabadgyökök és antioxidánsok. Legtöbbünk annyit tud róluk, hogy egy izgalmas akciófilm szereposztásához hasonlatosan a szabadgyökök a rosszak és károsak, az antioxidánsok pedig a jók és kívánatosak...
A szűrés nem csökkentette a mellrákhalálozások számát?
. Egy átfogó brit tanulmány azt állítja, hogy a szűrés nem csökkentette a mellrák okozta halálozások számát az utóbbi 25 évben.
Múzeumok éjszakája országszerte 350 helyszínen!
. Abasártól Zsámbékig 187 vidéki és 106 fővárosi kulturális intézmény összesen 350 helyszínen várja különleges programokkal a 11. Múzeumok éjszakájának látogatóit június 22-én.
Maguk választják meg a teknősembriók, hogy milyen neműek lesznek?
. A teknősembriók addig fészkelődnek-mozgolódnak tojásaikban, amíg a védőburok hűvösebb vagy melegebb szegletébe nem jutnak: egy most közölt tanulmány szerint különleges képességük birtokában ráadásul azt is megválaszthatják, hogy milyen neműek legyenek.
Fejlemény nyugdíjügyben: jönnek végre az egyéni számlák?
. Néhány hónappal ezelőtt biztossá vált, lesz egyéni nyugdíjszámla, viszont első körben csak a 2012-őt követő egyéni nyugdíjjárulék-befizetések lesznek feltüntetve. A kormány részben EU-s támogatásból 1,3 milliárd forintos forrást szán az egyéni számlás rendszer kialakítására.
Megkezdődött a sorozatgyártás az új győri Audi-gyárban
. Megkezdődött a sorozatgyártás az Audi új, 900 millió eurós győri járműgyárában; az eseményen Orbán Viktor az Audi szerepét méltatta abban, hogy Magyarország járműipari központtá válhasson, a konszern vezérigazgatója pedig a győri gyárat az Audi egyik növekedési motorjának nevezte.
Enyhítés és továbbra is rendkívüli forgalmi rend a fővárosban
. A főpolgármester továbbra is azt kéri a fővárosiaktól, hogy a közösségi közlekedés járműveit válasszák, az átutazók számára pedig azt javasolja, kerüljék el Budapestet, és az M0 körgyűrűt vegyék igénybe.
Visszalépés az előző oldalra