InnoTrend hírlevél 2013/12.
2013-06-06 16:50:00
Aktuális hírek, események.

Innotrends Hungary 2013 - Nemzetközi konferencia és kiállítás

A Nemzeti Innovációs Hivatal egyik legfőbb feladata a hazai kutatás-fejlesztés és innováció nemzetgazdasági szintű ösztönzése, a hazai start-up ökoszisztéma kialakításának szakmai támogatása, a vállalkozói szféra hálózatosodásának előmozdítása. E misszió elérésének céljából a Nemzeti Innovációs Hivatal első alkalommal szervezi meg 2013. június 11-12. között az INNOTRENDS HUNGARY 2013 elnevezésű konferenciát és szakkiállítást! A rendezvényre való belépés díjtalan minden látogató számára! Kérjük regisztráljon 2013. június 7. (péntek) 12:00-ig, ha részt kíván venni a rendezvényen.
 
Az Innotrends Hungary 2013 nemzetközi konferencia és kiállítás programja

A konferencia keretében megtartásra kerülő plenáris ülésen a hazai és nemzetközi KFI élet reprezentánsai szólalnak majd fel, úgymint Diego Canga Fano, Antpnio Tajani alelnök úr kabinetfőnöke, aki az Európai Bizottság Ipar és Vállalkozás területét felügyeli. Körünkben üdvözölhetjük továbbá az Európai Unió közel 100 Mrd eurós költségvetésű Human Brain elnevezésű agykutatási ernyőprojektjének vezetőjét Henry Markram professzort is, valamint felszólaló lesz Prof. Dr. Blaskó Gábor akadémikus, aki a közelmúlt egyik legjelentősebb külföldi tőkebefektetéssel létesült hazai KFI beruházásának igazgatója. A konferencia kísérő rendezvényei szakmai workshopok keretében kerülnek megrendezésre.
 
KFI állásbörze az Innotrends Hungary 2013 rendezvény keretében a Millenárison

Kutatási-fejlesztési és innovációs (KFI) tevékenységekre fókuszálló rendhagyó állásbörze az Innotrends Hungary 2013 konferencián és szakkiállításon, június 11-12-én, a Millenárison. A belépés díjtalan mindkét napon. Az Innotrends Hungary 2013 kutatási-fejlesztési és innovációs konferencia és szakkiállítás ad otthont Magyarország piacvezető álláskereső portálja által szervezett állásbörzéjének.
 
Kiállítók az Innotrends Hungary 2013 nemzetközi konferencián és kiállításon

Az Innotrends Hungary 2013 szakkiállításon több mint 70 kiállító mutatkozik majd be 2 napon keresztül közel 4000 nm-en. Olyan, a hazai KFI életben jelentős szerepet játszó nagyvállalatok lesznek kiállítóként jelen, mint a Servier, a Bosch, az Ericsson, a Telenor és a Microsoft, ezen túlmenően 30 startup vállalkozás is. A Nemzeti Innovációs Hivatal egy 60 nm-es standdal jelenik meg a rendezvényen, melyen helyet ad mind a hét regionális innovációs ügynökségnek. A kiállítók közt lesznek továbbá olyan szakmai szervezetek is, melyek nagyban hozzájárulnak a hazai KFI élet szervezéséhez, mint például az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége, vagy épp a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége.
 
Így lesz évente egy-két új magyar világcég

Hamarosan a kormány elé kerül a nemzeti innovációs stratégia, amely az uniós költségvetés következő hét éve alatt próbálja meg felfejleszteni a hazai innovációs közösséget. Az aktuális hazai innovációs helyzetről, a tervekről - melyek az Innotrends Hungary 2013 nemzetközi konferencia és kiállítás kiemelt témái lesznek - Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal megbízott elnöke beszélt az Indexnek.
 
Újabb kitörési pontot jelentett a hazai startup cégeknek a Nemzeti Innovációs Hivatal által szervezett innovációs konferencia és szakkiállítás

Beszélgetés a Nemzeti Innovációs Hivatal által szervezett Innotrends Hungary 2013 konferenciáról Korányi Lászlóval a Hivatal megbízott elnökével és Papp Istvánnal, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatójával a Gazdasági Rádió 2013.05.23-i Reggeli monitor c. adásában. A hangfelvétel meghallgatható honlapunkon.
 
Mi hoz össze egy taxirendeléses céget egy kéz higiéniai ellenőrző céggel?

Beszélgetés Korányi Lászlóval a Nemzeti Innovációs Hivatal megbízott elnökével és a hamarosan megrendezésre kerülő Innotrends Hungary 2013 konferencia két start-up kiállítójával Heidegger Tamással, a Hand-in-Scan tulajdonosával és Tapasztó Balázzsal, a Taxi Like ügyvezetőjével. A hangfelvétel meghallgatható honlapunkon.
 
Miként lehet megvalósítani egy ötletet? Válaszok az Innotrends Hungary 2013 konferencián

Beszélgetés Korányi Lászlóval a Nemzeti Innovációs Hivatal, megbízott elnökével és Endrődi László feltalálóval arról, hogy miként lehet megvalósítani egy ötletet, milyen segítség kapható a hazai innovációs szervezetektől, illetve szó esik a hamarosan megrendezésre kerülő Innotrends Hungary 2013 konferenciáról a Gazdasági Rádió 2013. június 3-i Reggeli monitor c. műsorában. A hangfelvétel meghallgatható honlapunkon.
 
Kövessen minket a Facebook oldalunkon

Az Innotrends Hungary 2013 nemzetközi konferencia és kiállítás aktualitásai, hírei követhetőek a rendezvény Facebook oldalán: https://www.facebook.com/InnotrendsHungary Keressen, like-oljon, kövessen minket.
 


Kiadó: Nemzeti Innovációs Hivatal
Visszalépés az előző oldalra