Richpoi hírlevél
2013-06-06 16:00:00
Forrás: Richpoi hírportál

Magyar férfi építette az első működő faautót + képek + videók
. Szinte teljesen fából készült autót alkotott egy tiszaörsi férfi. Puskás István járműve nem csak működőképes, de kifejezetten szép is.
Nem kell sorban állni a postán: csekkbefizetési alternatívák
. Gyakran hosszú sorokkal találkozhat az, aki ezekben a napokban valamelyik hazai postahivatalban jár. A hónap elején érkeznek a fizetések, a nyugdíjak, a szociális juttatások, és a legtöbben ilyenkor fizetik be a sárga csekkeket is. A sorban állók valószínűleg nem tudják, hogy a csekkbefizetésnek vannak alternatív módjai is.
A klóros a víz veszélye
. A klórral nem csak ivóvíz fogyasztásakor találkozik a szervezetünk. Amikor zuhanyozunk vagy fürdünk, a meleg víz hatására pórusaink kitágulnak, így a klór a bőrön át könnyen felszívódhat. A klór jelen van még a zuhanyvíz gőzében is, ami a tüdőnkbe juthat levegővételkor.
Kötelező lehet a bankkártyás fizetés a boltokban
. A magyar gazdaság továbbra is erősen a készpénz köré szerveződik, a készpénzes fizetések elektronikus csatornák felé terelése az egyik fő cél. Ennek egyik fontos eleme, hogy a tervek szerint júliustól novemberig Fejér megyében POS-terminál telepítési program indul.
Könnyebb lesz telefonon szervezni a mentést katasztrófák idején
. A vészhelyzetekben való gyors cselekvés képességét növeli az a megállapodás, amelyet a Magyar Vöröskereszt kötött a Telenorral országos távközlési rendszer kiépítéséről. Árvizek, hófúvás, ipari, vegyi katasztrófa esetén életmentő lehet a gyors beavatkozás.
A szem az IQ tükre?
. Egy új tanulmány szerint a retina vérereinek szélességéből lemérhető az agy egészségi állapota, előre jelezve a kóros elváltozások kialakulásának kockázatát.
Merkelnek és a Bayern Münchennek szerez dalokat Leslie Mandoki
. A Németországban élő magyar származású Leslie Mandoki egyetért Franz Beckenbauerrel abban, hogy a jelenlegi Bayern München az eddigi legjobb a klub történetében.
Indul a szabadtéri színházi szezon
. Gazdag programmal, összművészeti fesztiválokként várják a közönséget a június közepétől augusztus végéig tartó nyári évadban a szabadtéri színházak.
Dolgoznál a nyáron? Így vállalhatsz diákmunkát
. Évről évre egyre több diák dönt úgy, hogy a szünidőt, vagy annak egy részét munkával tölti. Ezért az adóhatóság fontosnak tartotta áttekinteni a diákok foglalkoztatására vonatkozó szabályokat.
Ilyen lesz a Móricz Zsigmond körtéri Gomba + képek
. Megújul a Móricz Zsigmond körtéri úgynevezett Gomba a főváros XI. kerületében, a műemléki védettségű épület megőrzi a építészeti karakterét, ugyanakkor új funkciókat kap.
Boltok tízezrei zárnak be: a vásárlás az internetre tevődik át
. Ezt a képet vázolja fel egy brit előrejelzés a szigetországot illetően, ám gyakorlatilag mindenhol gyorsan terjednek az e-kereskedelmi szolgáltatások, amelyek a néhány utolsó megmaradt negatívumot igyekeznek a lehető legjobban kiszűrni, illetve orvosolni.
10 éves az európai Mars Express-misszió
. Az Európai Űrügynökség a Mars Express-misszió tizedik születésnapját ünnepli. A Mars Express az első európai marskutató űrszonda, sikeresen pályára állt a Mars körül és több éve végez megfigyeléseket.
Visszalépés az előző oldalra