Richpoi hírlevél
2013-06-03 17:00:00
Forrás: Richpoi hírportál

Magyar fejlesztés: mobilon követhetőek a mentőkutyák
. Egy új magyar fejlesztés által követhetőkké váltak a bajba kerülteket kereső mentőkutyák. A hatékonyabb és gyorsabb kutatás meggyorsítja a sérültek megtalálását és ellátását.
Hungarikum lett a karcagi birkapörkölt! + videók + recept
. A Hungarikumok Gyűjteményének részévé vált a karcagi birkapörkölt, amelyet a mai napig egyedülálló, még a nomád korban kialakult módon főznek - jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Hungarikum Bizottság döntését, a testület kihelyezett karcagi ülése után.
Ivóvíztisztítás házilag
. Egyre több helyen bukkanak fel a háztartási víztisztító berendezések. Vannak akik multi-level-marketing hálózatoktól, vannak akik kis üzletekben, vagy éppen hipermarketek háztartási gép osztályán szerzik be ezeket a készülékeket. A sokszor kinézetre és technikára is azonos készülékek ára között, azonban százezres különbségek is lehetnek, kérdés, hogy a marketing, vagy tényleges tudás indokolja-e a különbséget. Milyen előnyöket nyújt tulajdonképpen ez a technológia napjainkban?
Az Egészségügyi Világszervezet díját kapta meg Orbán Viktor
. Orbán Viktor miniszterelnök a dohányzás visszaszorításáért tett erőfeszítésekért megkapta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) díját.
Nagy sikerű koncertet adott Moszkvában az Omega együttes + videók
. Jobb lett volna egy nagy szabadtéri eseményen fellépni, de a ráadásban már nem tudták visszatartani a közönséget - mondta Kóbor János.
Bemutatták Debrecen vadonatúj villamosait! + videó
. A prototípus már üzemkész, a következő kocsi júniusban érkezik, 2014 tavaszáig pedig mind a 18 villamost leszállítják - mondta a polgármester.
Nukleáris robbanótöltettel térítenék el a veszélyes kisbolygókat
. Nukleáris robbanótöltettel térítené el a Földet fenyegető kisbolygókat egy amerikai tudóscsapat, amelynek kutatási tevékenységét az amerikai űrkutatási ügynökség, a NASA jelentős összegekkel támogatja.
Megrengeti az ember eredetét egy új elmélet
. Sokáig szentségtörésnek számított, ha valaki azt állította, hogy a Homo nemzetség nem Afrikában, hanem Eurázsiában alakult ki. Mára azonban több lelet is elképzelhetővé teszi ezt az új felfogást, írja a New Scientist.
Fakókeselyű-fióka született a Hortobágyi Vadasparkban
. A vadasparkba 2011-ben érkezett egyedek közül két ivarérett madár idén párba állt és sikeresen kiköltötte tojását.
Nagyon Balaton: ünnepi rendezvénysorozat indul
. Nagyon Balaton címmel hagyományteremtő szándékkal, mintegy tucatnyi helyszínen rendezvénysorozat indul az augusztus 20-i ünnephez kapcsolódva a kormányzat, a közmédia és a vállalkozói szféra együttműködésében - közölték a szervezők.
Ezek a legjobb hazai internet bankok
. Több mint fél ezer kitöltő válaszolt egy internetbanki felmérésre: meglepő eredmények születtek.
Csökken a nyugati nemzetek IQ-ja
. Egy új tanulmány szerint a nyugat-európaiak IQ-ja az elmúlt évszázad során nem kevesebb, mint 14,1 ponttal csökkent.
Visszalépés az előző oldalra