Richpoi hírlevél
2013-05-27 18:00:00
Forrás: Richpoi hírportál

3D-s nyomtatóval készítenének táplálékot a marsi missziók számára
. Háromdimenziós nyomtatóval készített táplálékkal képzeli el megoldani az amerikai űrkutatási ügynökség (NASA) a jövőbeli marsi expedíciók tagjainak az ellátását, legalábbis lát fantáziát az ötletben.
Három újabb oroszlánkölyök született a fővárosi állatkertben
. Újabb három fiatal taggal bővült az indiai oroszlánok állománya a Fővárosi Állat- és Növénykertben.
DROFA - A kerítés új szemszögből!
. A találmányt alkotó alapelemek már évtizedek óta ismert és alkalmazott elemek, és melyekkel mindennap találkozhatunk, bármerre járunk szerte a világban. Külön – külön már bebizonyították a környezetvédelemben alkalmazott szerepüket, legfőképpen a fa. A feltaláló feladata mindössze az volt, hogy e két elem hasznos kapcsolódását megtalálja, és jó alakíthatóságát, formálhatóságát kifejlessze.
Erőss Zsolték hegymászása: vége az expedíciónak
. Pénteken befejeződött a Magyarok a világ nyolcezresein Kancsendzönga-expedíciója, amely egy sikeres csúcsmászás után tragédiával végződött - tette közzé az expedíció blogoldalán Vincze Szabolcs szóvivő.
Globális felmelegedés elnapolva?
. Valami történt, mégsem várható az éghajlat szélsőséges felmelegedése 50-100 éven belül.
Ezotéria a teaházban
. Az ország legjobb ezoterikusai és a város egyik legfinomabb teái és szendvicsei. Minden hónapban egy óriási előadássorozat keretében. Gondolja el, hogy mennyi minden változhat az életében, ha eljön...
Reklámadóról szóló törvényjavaslat munkapéldányát tette közzé az NGM
. A munkapéldány szerint az adó alanya a reklám közzétevője, alapja a reklám-közzétételi tevékenységéből származó adóévi nettó árbevétel.
Pandákat kaptak lencsevégre természetes élőhelyükön
. Óriáspandák otthonában kihelyezett rejtett kamerák új felvételei betekintést engednek Kína híres élőlényeinek titkos életébe.
Minden háztartás ádáz ellensége: a VÍZKŐ. Létezik megoldás?
. A vízkő: a vízből kivált és lerakódott anyagok, főként sók összessége, amely nagy mennyiségben tönkreteheti a vízzel kapcsolatos gépeket (mosógép, kávéfőző) és szabad szemmel is látható anyagot képez.
Időben elkészül az Albert Stadion
. A Ferencváros új stadionjának alapja várhatóan még idén elkészül, és Fürjes Balázs kormánybiztos szerint a terveknek megfelelően 2014 őszén át is adják a 22,500 ezer fő befogadására alkalmas Albert Stadiont, melynek felépülésére a szigorú ellenőrzés a garancia. Az állami források felfüggesztése esetén is befejezhető a beruházás, amelynek fedezetet biztosít a több mint harmincezer négyzetméternyi, beépíthető belvárosi telek értékesítése.
A Neander-völgyi csecsemőket korán leszoktatták az anyatejről
. A fog növekedési vonalain kimutatható elemek, nevezetesen a bárium és a kalcium változó mennyiségének vizsgálatával tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a Neander-völgyi csecsemőket viszonylag korán leszoktatták az anyatejről.
Ötmillió éve tizennégy krokodilfaj élt a Földön
. Kutatók szerint valamikor változatos krokodilfajok éltek egymás mellett.
Visszalépés az előző oldalra