Richpoi hírlevél
2013-05-19 18:00:00
Forrás: Richpoi hírportál

A NASA már teszteli a futurisztikus térhajtóművet
. Semmi nem haladhat gyorsabban a fénynél, ami kizárja a fénysebességnél gyorsabb utazást, van azonban egy kiskapu Einstein általános relativitás elméletében. Nem az űrhajónak kell mozognia, hanem a körülötte levő térnek. A NASA tudósai ennek a lehetőségnek az első gyakorlati tesztjén dolgoznak.
Magyar turistákat repítenének olcsón a világűrbe - Elindult a jelentkezés!
. Megszületett Magyarország első és egyetlen űrturizmussal foglalkozó weboldala, amely az űrbe vágyó turista minden gyakorlati kérdésére választ ad.
Klór a vízben…
. A klórral nem csak ivóvíz fogyasztásakor találkozik a szervezetünk. Amikor zuhanyozunk vagy fürdünk, a meleg víz hatására pórusaink kitágulnak, így a klór a bőrön át könnyen felszívódhat. A klór jelen van még a zuhanyvíz gőzében is, ami a tüdőnkbe juthat levegővételkor.
Csökken a kéményseprés díja július elsejétől
. A kéményseprés díjának csökkentéséről is döntött a kormány, a módosítás az egy egységnyi munkaráfordításra figyelembe vehető legmagasabb, 4000 forintos összeget ötven százalékkal, 2000 forintra mérsékli - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).
Döntőben ByeAlex: Mi magyarok ne legyünk kishitűek! + videó
. Bejutott a Magyarországot képviselő ByeAlex és a Kedvesem című dal az 58. Eurovíziós Dalfesztivál fináléjába csütörtökön este a svédországi Malmőben.
Minden eddiginél idősebb vizet találtak
. Legalább 1,5 milliárd éves vízlencséket fedeztek fel tudósok egy kanadai bánya mélyén. Szerintük olyan őskori mikrobák lehetnek benne, amelyeknek a leszármazottaik ma is élnek.
Olcsó lehet a temetkezés, ha aktívan részt veszünk benne
. Megtárgyalta és elfogadta a kormány a szociális temetkezés intézményét, amellyel a kormány a gyászolók terhein enyhítene – közölte a Belügyminisztérium (BM).
A diákokra és a nyugdíjasokra is vonatkozik a bevallási határidő
. A május 21-i szja-bevallási határidő életkortól független, így nem mentesülnek alóla a nyugdíjasok és a diákok sem, de azoknak nem kell adót fizetniük és bevallást sem kell készíteniük, akiknek 2012-ben kizárólag a nyugdíjuk volt az egyetlen jövedelemforrásuk, illetve nem szereztek adóköteles jövedelmet.
Szerencsésen kikelt egy megmentett parlagisas-tojás
. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembereinek sikerült egy, a szülők által kevéssé látogatott fészekből kimentett tojást mesterséges körülmények között kikeltetni.
A pénzpiac zsarnoksága ellen emelte fel szavát Ferenc pápa
. A megválasztásakor a szegényeket segítő Assisi Szent Ferenc nevét választó egyházfő kijelentette: "embertelen" ideológia húzódik a gazdasági válság mögött.
Indiai antilop született a fővárosi állatkertben!
. Május 7-én az indiai antilopok is gyarapodtak egy utóddal a budapesti intézményben.
Térképen az egyedi emlősök és kétéltűek élőhelyei
. Kutatók létrehozták a világ legegyedülállóbb és legveszélyeztetettebb emlőseinek, valamint kétéltűinek első térképét.
Visszalépés az előző oldalra