Richpoi hírlevél
2013-05-15 14:52:00
Forrás: Richpoi hírportál

FOTÓK: Képek jöttek az elveszett víz alatti városról!
. Több mint ezer évig rejtőzött a Földközi-tenger mélyén az egykor virágzó város, Héraklion. A hatalmas épületeket és szobrokat feltáró kutatócsoporttól kaptunk felvételeket.
Budapest legdrágább és legolcsóbb városrészei - Itt a lista!
. Az, hogy Budapesten a lakásárak szempontjából a budai oldal kerületei számítanak drágábbnak, a pesti oldalé pedig általában olcsóbbnak, Csepel pedig zárja a rangsort, talán már senkinek sem újdonság.
Ivóvíztisztítás házilag
. Egyre több helyen bukkanak fel a háztartási víztisztító berendezések. Vannak akik multi-level-marketing hálózatoktól, vannak akik kis üzletekben, vagy éppen hipermarketek háztartási gép osztályán szerzik be ezeket a készülékeket.
Ebből lett elegük a magyar vásárlóknak
. Külföldi tapasztalatok szerint a vásárlók kezdik túlzsúfoltnak érezni az áruházakat. Nem azzal van bajuk, hogy túl sokan vannak egyszerre, hanem a különféle eladáshelyi reklámokból, azaz az akciós táblákból, a rikító polccímkékből, a termékeket kihangsúlyozó állványokból van elegük.
Ha kertes házban laksz, 5 milliós bírsággal játszol
. Heteken belül várható a parlagfű tömeges kelése Magyarországon. Bár a hatóság csak július elsejétől bírságolhat, az irtást már most érdemes megkezdeni. Ellenkező esetben csak nehezen tudjuk majd felvenni a harcot a gyomnövénnyel. A bírság 15 ezer forinttól 5 millió forintig is terjedhet.
Rezsicsökkentés: jól járnak a társasházak is
. Csekély mértékben befolyásolhatja a közös költségek mértékét az országos rezsicsökkentés - véli a társasházkezelők egyesülete. Más álláspont szerint a rezsicsökkentés egyértelműen jótékony hatással van a közös költségek összegére is.
Óriás szemgolyókról figyelhetnek a földönkívüliek
. A vörös törpecsillagok körül hatalmas szemgolyóra emlékeztető bolygók keringhetnek. Az ötlet meghökkentő, de egyes kutatók megpróbálják eldönteni, lehet-e egy ilyen világban élet.
Különleges lesz a napnyugta május 26-án
. Látványos háromszöget alkot az esti égbolton a Vénusz, a Jupiter és a Merkúr május 26-án, de már mostantól érdemes követni a mozgásukat.
Körte alakú atommagok magyarázhatják a fizika rejtélyeit
. Először találtak közvetlen bizonyítékot egzotikus körte alakú magra az atomokban. A felfedezés előre mozdíthatja a természet egy új alapvető erejének kutatását és megmagyarázhatja, miért keletkezett az ősrobbanáskor több anyag, mint antianyag.
800 kilométer utasszállítóval pilóta nélkül + videó
. Kezd testet ölteni az utasszállító robotrepülőgép. 800 kilométeres utat tett meg egy üzleti repülőgép polgári légtérben úgy, hogy a repülés nagy részében kizárólag a földről kapott utasításokat.
Továbbra is titok övezi a holdi mágneses tér sorsát
. A Hold a korábbi feltételezéseknél jóval hosszabb ideig, legalább 3,56 milliárd évvel ezelőttig rendelkezett a földihez hasonlóan erős mágneses térrel - állapították meg tudósok egy új tanulmányban.
X-15: Az űrrepülő, ami nem járt az űrben
. Április végén hordozó-repülőgépéről leválva, hajtóműveinek begyújtásával repült a Virgin Galactic SpaceShipTwo űrrepülőgépe, ami némi emelkedés kíséretében elérte a hangsebességet, majd sima leszállást hajtott végre.
Visszalépés az előző oldalra