InnoTrend hírlevél 2013/09.
2013-04-24 18:00:00
Aktuális hírek, események.

A CEU Business School és a Nemzeti Innovációs Hivatal stratégiai együttműködési megállapodást kötött egymással

Egy jelentős lépést téve a magyarországi innovációs- és vállalkozói tevékenységek előmozdítása érdekében, a CEU Business School és a NIH együttműködési megállapodását írta alá Korányi László, a NIH elnökhelyettese és Mel Horwitz, a CEU Business School dékánja, a Nemzetgazdasági Minisztériumban, Turóczi László helyettes államtitkár úr részvételével.
 
Pályázati felhívás KFI szakkiállításon való részvételre hazai, kutatás-fejlesztésre és innovációra alapuló start-up vállalkozások számára

A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) egyik legfőbb feladata a hazai kutatás-fejlesztés és innováció nemzetgazdasági szintű ösztönzése, a hazai start-up ökoszisztéma kialakításának szakmai támogatása, a vállalkozói szféra hálózatosodásának előmozdítása. A NIH 2013. június 11-12. között rendezi meg az Innotrends Hungary 2013 elnevezésű konferenciát és szakkiállítást, amelyhez kapcsolódóan pályázati felhívást tesz közzé a hazai, kutatás-fejlesztésre és innovációra alapuló start-up vállalkozások kiállítóként való részvételére. Jelentkezési határidő: 2013. április 29. (hétfő), 12:00 óra
 
Milyenek a start-up cégek lehetőségei Magyarországon?

A start-up cégek lehetőségeiről Magyarországon, illetve a Nemzeti Innovációs Hivatal által támogatott Renexpo nemzetközi kiállítás és konferenciáról beszélgetett Korányi László, a Hivatal kül- és belkapcsolati elnökhelyettese valamint Hild Imre, az iCatapult vezérigazgatója a Gazdasági Rádió 2013. április 12-i Délutáni monitor c. műsorában. A hangfelvétel meghallgatható honlapunkon.
 
Új pályázati felhívás kiegészítés jelent meg a Magyar - Marokkói TéT programban való magyar részvétel támogatására

A Kétoldalú Tudományos és Technológiai (TéT) együttműködés tárgyú pályázathoz 2012. augusztus 10-én közzétett Pályázati Felhívás kiegészítéseként meghirdetjük, a Magyar-Marokkói TéT együttműködés keretein belül igényelhető támogatásra vonatkozó felhívást. Forrás: nfu.hu
 
Új pályázati felhívás kiegészítés jelent meg a Magyar - Német TéT programban való magyar részvétel támogatására

A Kétoldalú Tudományos és Technológiai (TéT) együttműködés tárgyú pályázathoz 2012. augusztus 10-én közzétett Pályázati Felhívás kiegészítéseként meghirdetjük a Magyar-Német TéT együttműködés keretein belül igényelhető támogatásra vonatkozó felhívást. Forrás: nfu.hu
 
Belgiumi Magyar Tudósklub (BMTK)

2013 március 27-én a brüsszeli Magyar Nagykövetség aktív közreműködésével a Nagykövetség Kulturális Szolgálatánál, a Balassi Bálint Intézetben megalakult a Belgiumi Magyar Tudósklub (BMTK) mintegy 80 regisztrált taggal. Murányi Béla brüsszeli TéT attasé cikke
 
Global Energy 2013. évi díjazottjai

A 25 tudósból álló nemzetközi bizottság az idei Global Energy díjat Vlagyimir Fortov orosz és Akira Yoshino japán tudósnak ítélte oda. Fortov akadémikus a rangos tudományos díjat több évtizedes termofizikai kutatásaiért, valamint a nagy teljesítményű, impulzusos működésű energetikai berendezésekkel kapcsolatos eredményeiért kapta. Dr. Erdélyi Árpád moszkvai TéT attasé cikke.
 
Pályázati lehetőség post-doc kutatásra a Pasteur Intézetek nemzetközi hálózatánál

A Pasteur Intézetek nemzetközi hálózata pályázatot hirdet egy fiatal francia vagy külföldi kutató támogatására két éves időtartamra, post doktori kutatások végezésére valamelyik Pasteur Intézetnél (kivéve a francia fővárost). Beadási határidő: 2013. május 31. Szántó Szilvia párizsi TéT attasé cikke.
 
Kiválósági központok - nemzetközi konferencia Moszkvában

2013. április 2-5. között a moszkvai Közgazdasági Főiskola – Nemzeti Kutatóegyetemen (angol rövidítése: HSE) került megrendezésre „A gazdaság és a társadalom modernizálása” című konferencia. Dr. Erdélyi Árpád moszkvai TéT attasé cikke.
 
IRSTEA környezetvédelmi doktori ösztöndíj-lehetőségek

27 témában ír ki doktori ösztöndíj-pályázatot az IRSTEA környezet-és agrártudományi kutató és technológiai intézet, 2013. május 20-i beadási határidővel. Az ösztöndíj nagysága bruttó 1 852 € (nettó 1510 €), finanszírozásába adott esetben külső partner (vállalat, szakmai szervezet, önkormányzat, más kutatóintézet) is bekapcsolódhat. Szántó Szilvia párizsi TéT attasé cikke.
 
4th European Summit on the Future Internet

A Jövő Internettel kapcsolatos kutatások európai csúcstalálkozójára Aveiro-ban (Portugália) kerül 2013. június 13-14. között. A konferencián elismert nemzetközi kutatók és az Európai Unió szakpolitikusainak részvételével megvitatják a Future Internet területén elért legújabb kutatási eredményeket és a várható fejlődési irányokat.
 
Déli Szövetségi Egyetem - Oroszország

A Rosztov-na-Donu-i Déli Szövetségi Egyetem (JFU) vezetése 2013. március 27-én ismertetőt tartott a városban működő külképviseletek munkatársainak az egyetemről. A rendezvény elsődleges célja az egyetem nemzetközi kapcsolatainak fejlesztése volt. A Déli Szövetségi Egyetemet 2006-ban alapították az 1915-ben létesített Rosztovi Állami Egyetem, a Taganrogi Állami Rádiótechnikai Egyetem, a Rosztovi Állami Pedagógiai Egyetem, valamint a Rosztovi Állami Építőművészeti és Művészeti Egyetem összevonásával. Dr. Erdélyi Árpád moszkvai TéT attasé cikke.
 
Kiadó: Nemzeti Innovációs Hivatal
Visszalépés az előző oldalra