Richpoi hírlevél
2013-04-23 18:00:00
Forrás: Richpoi hírportál

Oldja a stresszt: új magyar termék forradalmasíthatná az élelmezést
. "Sokat tud" a magyar nemesítésű, a világ élelmezésében is jelentős szerepre aspiráló új gabonafajta, a hungaro durumrozs - fogalmaztak szakértők.
Rezsicsökkentés: kevesen tudják, hogy erre is vonatkozik
. A fogyasztóknak ezentúl több, eddig csak különdíj ellenében igénybe vehető szolgáltatásért sem kell majd fizetniük.
Az egészséges otthonokért!
. Ma már egyre fontosabb az egészséges légkör megteremtése, ami étkezésünkön, pihenésünkön túl minden területen egyre hangsúlyosabb szerepet kap. Épp ezért aki tudatosan gondol egészségére és jövőjére, ezeket a szempontokat otthona kialakításakor is szem előtt tartja.
Szigoríthatják: mennyire öltözködhetünk kihívóan a munkahelyen?
. Kell-e szabályozni a munkahelyi viseletet? Milyen öltözködési trendeket mutat az utca? - ezekkel a kérdésekkel is foglalkozott a Napközben című rádióműsor adása.
Biciklis fejlesztések: „Változtassuk Budapestet Amszterdammá!”
. A Critical Mass biciklis utolsó demonstrációját tartották, amelynek célja eleddig a figyelem felhívása volt a kerékpáros infrastruktúra-fejlesztésekre. Mára azonban a demonstráció elérte a célját, s mostantól a szakmai munkára kívánja irányítani a figyelmet a szervező Magyar Kerékpárosklub.
A Föld napja - Tegyünk környezetünkért!
. A Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, amikkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Az eseményeket az Earth Day Network koordinálja. A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg.
A Hubble csodás fotóval ünnepli 23. születésnapját
. Az európai Herschel űrtávcső lefotózta az égbolt egyik legnépszerűbb objektumát, a Lófej-ködöt és környezetét. A Hubble Űrteleszkóp is születésnapjára lenyűgöző felvételt készített az ikonikus Lófej-ködről. A teleszkóp infravörösben kapta le a gázfelhőket.
Sokkal olcsóbb lehet idén a ciprusi nyaralás
. Idén nyáron igazán megéri Ciprusra utazni. Az elmúlt hetek, hónapok politikai, gazdasági feszültségei ugyanis jótékony hatással voltak a szállodai árakra - amelyek 10-15 százalékkal olcsóbbak, mint a korábbi években.
Kinyitottak a balatoni strandok
. Kinyitottak ez első strandok a Balatonnál a hétvégén, akadtak olyan strandolók, akik már meg is mártóztak a 12 Celsius-fokos vízben. Sok strandon ugyanakkor még tart a felkészülés az idei szezonra, és a fizetős strandokon sem döntöttek a belépőjegyárakról az üzemeltetők.
Három új szuperföldet fedezett fel a Kepler űrteleszkóp
. A NASA Kepler űrteleszkópja három olyan exobolygót fedezett fel, melyek képesek lehetnek az élet hordozására, ráadásul egyikük talán a Földre eddig leginkább hasonlító idegen világ.
Látogatói rekord a könyves seregszemlén
. Zárás előtt néhány órával megdőlt a tavalyi látogatói rekord: több mint 63 ezren keresték fel a vasárnap este befejeződő XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált a Millenárison.
Az antarktiszi tengeri jég elősegítette az evolúciót
. Kutatók szerint az antarktiszi tengeri jég és a szilás cetek szoros kapcsolatban állhatnak egymással.
Visszalépés az előző oldalra