Richpoi hírlevél
2013-04-05 18:20:00
Forrás: Richpoi hírportál

A Merkúrról érkezett a zöld meteorit?
. Egy tavaly Marokkóban felfedezett zöld kőzet lehet az első látogató a Naprendszer legbelső bolygójáról, véli egy meteorit tudós.
Sétálóutca lenne a Király utcából
. A VI. és a VII. kerület önkormányzata is egyetért abban, hogy ki kell zárni a forgalmat a Király utca Nagymező utcán belüli szakaszáról. A BKK szakemberei most tervezik, mi lenne a legjobb módszer erre, szerintük 2014-re valósulhat meg a projekt, írja az Index.
Az adakozás újszerű formáját akarják elterjeszteni! + videó
. A segítségnyújtás új formájaként indult el Magyarországon külföldi mintára az Adj egyet ajándékba! program, amelynek lényege, hogy az akcióhoz csatlakozó üzletekben bárki kifizethet saját fogyasztásán felül egy tetszőleges terméket, amelyet az üzemeltető a hozzá betérő rászorulóknak ad oda.
Csokoládébarna alpakakanca született Magyarországon!
. Nőstény alpaka (Lama pacos) született a Szegedi Vadasparkban. A csokoládébarna jövevény, amelyet már születése pillanatától megfigyelhetnek a látogatók, a Tia nevet kapta gondozóitól – közölte Veprik Róbert igazgató.
Színházak éjszakája májusban!
. Második alkalommal rendezik meg a Színházak éjszakáját Budapesten: a Fővárosi Önkormányzat 14 színházában május 4-én délutántól hajnalig várják a közönséget különleges eseményekkel, interaktív programokkal.
Mégsem lesz hallgatói szerződés
. A tervek szerint a hallgatók a következő tanévtől szerződés helyett egy nyilatkozatot írnak majd alá, és aki két gyermeket nevel, ezzel tanulmányainak állami finanszírozásáért a tőle elvárt kötelezettséget teljesíthetné is. A részletekről jövő szerdán dönt a kormány - mondta Klinghammer István államtitkár.
Itt a Magyar Nemzeti Bank hitelezési programja!
. A növekedés támogatására és a hitelezés bővítésére három intézkedésből álló növekedési hitelprogram indításáról döntött a jegybank monetáris tanácsa - jelentette be a testület eseti, csütörtöki ülését követően Matolcsy György jegybankelnök.
Sikeres volt a zalai árvízi védekezés
. Komoly erőfeszítésekkel, sikeresen védekezett Zala megyében az árvízi helyzetben a vízügyi és a katasztrófavédelmi rendszer, az önkormányzatok, az önkéntesek és más szervezetek, de készülni kell arra, hogy a Mura és a Dráva vízgyűjtőjén lévő jelentős mennyiségű hó olvadása még problémákat okozhat.
Angolnanyálkából csinálnak ruhát
. Az óceán mélyén élő primitív teremtmények, a közönséges nyálkás angolnák váladékában látják kanadai tudósok azt a természetes alapanyagforrást, amelyből a megfelelő módszerek kidolgozásával textilipari termékek készülhetnek a jövőben, kiváltva a szintetikus szöveteket.
Rendhagyó turnéra indul az idén 60 éves Révész Sándor
. Rendhagyó miniturnéra indul április 11-én Révész Sándor. A Generál és a Piramis egykori énekese, aki idén nyáron ünnepli 60. születésnapját, beszélgetéssel egybekötött, intim hangulatú koncerteket ad Zajzon Gábor lantművész-gitárossal.
Idén Békéscsaba a magyar dal fővárosa
. Idén Békéscsaba lesz a magyar dal fővárosa, miután megelőzte a címért folyatott versenyben Zalaegerszeget; a magyar dal napját országszerte szeptember 8-án tartják - közölték a szervezők.
Megújul Pest egyik legrégebbi épülete
. Az északi, keleti és déli homlokzat rekonstrukciója hamarosan megkezdődik, amint azt az időjárás engedi. Restaurálják a kőelemeket, a szobrokat, színezik a vakolt felületet. A munkálatok várhatóan őszre érnek véget. Két éve kezdődött a Duna felőli főhomlokzat megújítása, derül ki a főváros honlapjáról.
Visszalépés az előző oldalra