Richpoi hírlevél
2013-03-23 13:00:00
Forrás: Richpoi hírportál

Kis helyen is sok zöldséget termelhetünk magunknak
. Nagyjából 130 négyzetméternyi kert már jó annyi zöldség megtermeléséhez, amennyi elég egy négytagú családnak. Ráadásul organikus módon, vegyszerek alkalmazása nélkül. A trükk a növénytársításban rejlik, amelyhez rajzos tervezési segítséget adunk kezdődnek és haladóknak.
A jó hírek gyorsabban terjednek
. Az emberek szívesebben osztják meg az ismerőseikkel a jó, illetve az erős pozitív érzelmeket kiváltó történeteket, mint a negatív híreket. Figyelembe vesszük a kiváltott hatást is.
A motor tisztántartása BG. tisztítási technológiával
. A BG. motorrendszer tisztítási technológia a motorok, szívórendszerek, befecskendező rendszerek megbontás nélküli, illetve részleges megbontásos belső tisztítását foglalja magába.
A víz világnapja!
. Magyarországon civil szervezetek és állami intézmények egyaránt számos programmal készülnek a világnapra.
Új térkép készült a kozmikus háttérsugárzásról
. A kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás az az elektromágneses sugárzás, ami az egész világegyetemet kitölti. Az Európai Űrügynökség közzétette lenyűgöző új térképét az égbolt „legidősebb fényéről.”
A PIN-kód titka: ezért félünk a kártyás fizetéstől?
. Egy friss nemzetközi összehasonlítás szerint a régiós középmezőny végén teljesít Magyarország bankkártya-használat szempontjából. Nem bízunk a bankokban, félünk, hogy nem jut eszünkbe PIN-kódunk, a készpénzt tekintjük az egyetlen hiteles fizetési megoldásnak.
Megkezdődött a 33. Budapesti Tavaszi Fesztivál
. A Vonzások és változások - 18-19. századi magyar festészet magángyűjteményekben című kiállítás megnyitójával kezdődött meg pénteken a 33. Budapesti Tavaszi Fesztivál.
Már a hév-pótló autóbuszokon is szállítható kerékpár
. 2013. március 24-én, vasárnaptól a hév vonalakon tartott vágányzárak esetén forgalomba álló pótlóbuszokon is lehetőség lesz a kerékpárok szállítására.
Tudományos kalandra hívják a diákokat a kémia világába
. Drámaian kevés kémiatanár végez évente Magyarországon, ezért jött létre ama program, amelynek keretében évente 1500 középiskolás diák végezhet ingyenesen érdekes és szórakoztató kémiai kísérleteket felsőoktatási intézmények laboratóriumaiban.
Fehér kőzet a vörös bolygón
. Egy, a Curiosity marsjáró kerekei által összezúzott kő tartja izgalomban a küldetés tudósait. A Marsra vörös bolygóként tekintünk, a Tintina nevű kőzet azonban feltűnően fehér.
Birkózó Eb - Hatos ezüst, Barka bronzérmes!
. Hatos Gábor ezüstérmet szerzett a szabadfogásúak 74 kg-os kategóriájában a Tbilisziben zajló birkózó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján. Barka Emese bronzérmet nyert az 55 kilogrammos kategóriában, a 120 kg-ban szereplő Ligeti Dániel kikapott a bronzmeccsen, így ötödikként zárt.
Könyvfesztivál - Mintegy 380 program a kínálatban
. Mintegy 380 programmal várja a közönséget a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál április 18. és 21. között, az esemény díszvendége Olaszország és Michel Houellebecq francia író lesz.
Visszalépés az előző oldalra