Richpoi hírlevél
2013-03-08 15:30:00
Forrás: Richpoi hírportál

Ilyen lesz az új devizahiteles mentőcsomag
. Forintra váltanák a legalább kilencven napja nem törlesztett adósságokat, majd az összeg egy részét elengednék. Az akcióba beszállna Matolcsy György is a jegybanki devizatartalékkal.
Borsodban lehet Európa legrégebbi kútja + képek
. A 7500 évvel ezelőtt élt emberek kreativitását bizonyítja az a fabéléses kút, amelyet Sajószentpéter közelében fedeztek fel miskolci régészek. Az első korbecslések alapján ez a legidősebb ismert európai kút.
Egy lépéssel a gyógyszerek előtt II. - Só nélkül nincs egészség!
. A király legkisebb lányának igaza volt, amikor azt mondta az apjának, hogy úgy szereti, mint az emberek a sót. Már tudjuk, hogy a víz testünk legfontosabb alkotórésze, tudjuk, hogy mennyi mindenért felelős.
Új hulladékgyűjtési rendszer indul Budapesten
. Március végén elindul Budapesten az úgynevezett házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszer, ami idővel a mostani szigeteket váltja fel.
Megdupláznák a szocpolt - Többmilliós támogatások jönnek
. A szocpol kibővítését tervezi a kormány. A lakásvásárlási támogatás összege a duplájára, több esetben ennél is nagyobb mértékben emelkedne. Az előterjesztés szerint nemcsak új, de használt lakás vásárlásához is igénybe vehető lenne az állami támogatás, ez lenne a félszocpol.
Egyedülálló újdonság: 4D-s mozi nyílik Budapesten
. Március 14-én új típusú, 4D-s moziterem nyitja meg kapuit Budapesten. A 4DX fantázianevű mozi a Westendben várja a látogatókat.
Magyar fejlesztés jelzi előre az értékesítési pillanatot
. A szegedi Xdroid magyar fejlesztői olyan alkalmazás prototípusán dolgoznak, amely az ügyfélszolgálati telefonbeszélgetések alatt valós időben jelzi az ügyintézőnek a megfelelő értékesítési pillanatot.
Elkészültek a Budapestre érkező új buszok első darabjai + képek
. 2013 májusától 159 darab vadonatúj autóbusz áll forgalomba Budapesten, 79 darab kéttengelyes szóló és 80 darab csuklós kivitelben.
Hajsza a kisbolygók után
. A Földre nézve veszélyt jelenthető égitestek elleni felkészülés - előrejelzés és védekezés - újbóli végiggondolására késztette a tudományos-szakmai világot az utóbbi hetek két kozmikus eseménye.
Váratlan lehetőségeket hozhat a globális felmelegedés
. Bár egyhamar nem fogják csökkenteni a Panama- és a Szuezi-csatorna forgalmát az Jeges-tengeren létrejövő új hajózási útvonalak, a globális felmelegedés munkája azonban egyre szembetűnőbb, az UCLA kutatása szerint nyaranta példátlan mennyiségű jég fog elolvadni.
Kezdődik a rövidpályás gyorskorcsolya-vb Debrecenben
. A sportágban nagyhatalomnak számító ázsiai és tengerentúli országok világsztárjai, köztük olimpiai és világbajnokok, valamint világcsúcstartók lépnek jégre a debreceni Főnix Csarnokban a péntektől vasárnapig tartó rövidpályás gyorskorcsolya-vb-n.
Ők lépnek fel az idei Sziget Fesztiválon
. Mások mellett az Editors, a Skunk Anansie, a Bad Religion, a Ska-P, Dizzee Rascal, az Enter Shikari, Katy B, a Tame Impala, az Everything Everything és a Chase & Status fellépését is bejelentették szerdán a szervezők az idei Sziget fesztivál
Visszalépés az előző oldalra