InnoTrend hírlevél 2013/04.
2013-02-15 19:40:00
Aktuális hírek, események.

Az újonnan kinevezett pekingi és párizsi tét attasé megkezdte a munkát

Két új Tudományos és Technológiai (TéT) attasé kezdte meg munkáját Magyarország párizsi és pekingi nagykövetségén. A TéT attaséi rendszer a kormányzat kutatási és technológia-fejlesztési törekvéseivel összhangban a magyar tudományos és innovációs közösség egészének érdekében működik. Tevékenysége kiterjed a természettudományos kutatás, a műszaki tudományok, a technológia- és termékfejlesztés, valamint az innováció területének nemzetközi képviseletére.
 
A Nemzeti Innovációs Hivatal többféle módon segítheti a cégeket

A hazai orvosdiagnosztikai eszközök innovációja volt a témája a Gazdasági Rádió 2013. február 8-i Délutáni monitor c. műsorának, melyben Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal kül- és belkapcsolati elnökhelyettese, Dévai Endre, az INNOMED elnöke és Németh Gábor a Mediso programigazgatója fejtette ki véleményét. A hangfelvétel meghallgatható honlapunkon.
 
Az innováció az élet számos területén jelen van

A hazai kutatás-fejlesztés és innováció témáját járta körül a Gazdasági Rádió 2013. január 25-i Délutáni monitor c. műsora, melyben Dr. Deák Csaba, a Nemzeti Innovációs Hivatal stratégiai elnökhelyettese, Dobozi Péter, a Capture Zrt. ügyvezető igazgatója és Vinnai Balázs, az IND Group ügyvezetője fejtett ki véleményét. A hangfelvétel meghallgatható honlapunkon.
 
Az innováció mentorait keressük

Úgy érzi, széleskörű tapasztalatokra tett szert vállalatvezetési területen és megfelelő kompetenciákkal rendelkezik egy vállalkozás sikeressé tételéhez? Kellő motivációt érez ahhoz, hogy önkéntes alapon megossza szakmai tapasztalatát és tudását innovatív kezdő vállalkozásokkal azok problémáinak leküzdése érdekében? A Nemzeti Innovációs Hivatal által ismét elindított "Innovatív kezdő vállalkozások mentorálása" elnevezésű program számos kihívást és fejlődési lehetőséget kínál a mentornak jelentkezők számára. Válaszolja meg Ön a kérdésekre a választ, segítse megtalálni Ön a megoldást, legyen Mentor!?
 
Mentorálási lehetőség innovatív vállalkozóknak

Kezdő vállalkozóként megvalósításra váró ötleteihez kellő motivációval és lelkesedéssel, de kevés tapasztalattal rendelkezik? Szeretné elindítani vállalkozását a sikeres fejlődés útján, de a sokszor rögös úton tapasztalt szakember útmutatásaira lenne szükség? A Nemzeti Innovációs Hivatal mentorálási programjában megtalálhatja kérdéseire a válaszokat! Legyen Ön is mentorált vállalkozó! Jelentkezzen a Nemzeti Innovációs Hivatal által indított "Innovatív kezdő vállalkozások mentorálása" elnevezésű programra. A programban részt vevő mentorok segítséget nyújtanak Önnek többek között az ötletük megvalósításában, fejlesztéseik piacra jutásában, hasznosításában, így elindítják Önt a sikeres vállalkozóvá válás és fejlődés útján.
 
Márciusban indul az új nemzeti KFI stratégia

A márciusban induló új nemzeti KFI stratégia volt a témája a Kossuth Rádió 2013. február 4-i Ütköző c. műsorának, melyben Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal kül- és belkapcsolati elnökhelyettese és Monszpart Zsolt, a Magyar Innovációs Szövetség alelnöke fejtette ki véleményét. A hangfelvétel letölthető honlapunkról.
 
Pályázat HR referensi álláshely betöltésére

A Nemzeti Innovációs Hivatal a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Jogi és Humánpolitikai Főosztályán HR referens munkakör betöltésére. A kormányzati szolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű kormányzati szolgálati jogviszony A pályázat benyújtásának határideje: 2013. február 18.
 
Pályázati felhívás Jövő Internet Díjra

Az Európai Unió által támogatott ceFIMS (Coordination of the European Future Internet Forum of Member States) projekt ismét meghirdette felhívását a Jövő Internet Díjra (Future Internet Award). A Jövő Internet Díjra (Future Internet Award) olyan kutatás-fejlesztési projektekkel, illetve új innovatív termékekkel, alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal lehet nevezni az infokommunikáció területéről, amelyek hozzájárulnak az új generációs Internet fejlődéséhez.
 
EU Jogok Klinikája

Mostanában indult útjára az “EU Jogok Klinikája” és a hozzá kapcsolódó forróvonal, az ECAS és a Kenti Egyetem szervezésében. A projekt elindítása a polgárok európai éve 2013 elnevezésű kezdeményezéssel van összhangban. A cél az, hogy tudatosuljon, szükség van az európai polgárokat megillető jogok elméleti ismeretei és gyakorlati megvalósításuk közötti különbség mérséklésére.
 
Magyar kutatók részvétele COST akciókban - 2013. január

A COST nemzeti kutató intézetek, egyetemek, ipari vállalatok kutatási tevékenységét összehangoló akciókat kezdeményez, melyekben elsősorban egyetemek, kutatóintézetek és kisebb mértékben iparvállalatok vesznek részt. Magyar kutatók jelenleg az alábbi COST akciókban vesznek részt.
 
Kína 2012 évi K+F kiadása

A 2013. január 19-én közzétett hivatalos statisztika szerint a Kínai Népköztársaság 2012 évben K+F-re fordított kiadásainak összege várhatóan meghaladja az 1 trillió jüant (160,8 milliárd USD), amely tovább erősíti az ország innováció-központú gazdasági fejlődését. Dr. Hosszú Hortenzia pekingi TéT attasé cikke.
 
TechnoSpark Nanotechnológiai Központ (Troick)

A tervek szerint az idei év második felében avatják fel Troickban (Oroszország) a TechnoSpark Nanotechnológiai Központot, amely működésének kezdeti szakaszában 20 startup cég alapításával számol a vezetés. Troick 2007 óta élvezi a "tudományos város" (naukograd) státuszt. A településen – amely tavaly nyár óta Moszkva városának része – több mint ötezren dolgoznak a K+F+I szektorban. Dr. Erdélyi Árpád moszkvai TéT attasé cikke.
 
Visszalépés az előző oldalra