Richpoi hírlevél
2013-01-26 13:10:00
Forrás: Richpoi hírportál

Magyar megoldás: újrahasznosítanák a cigarettacsikket
. A világon elsőként indította el Tom Szaky, a Terracycle cég fiatal vezetője a cigarettacsikkek újrahasznosításának programját, amelyet Kanada, az Egyesült Államok és Spanyolország után többek között Magyarországon is be fognak vezetni.
61-szer is Polgár Judit vezeti a női sakk-világranglistát!
. Lékó Péter a 15. a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) legfrissebb világranglistáján, amelyet a norvég Magnus Carlsen vezet, méghozzá világcsúcsnak számító 2872 Élő-ponttal. A női rangsorban 61-szer első Polgár Judit! Az országok rangsorában Magyarország az előkelő hatodik helyen áll.
Az utóbbi évek egyre gyakrabban használt szava a SPÓROLÁS. De mi, mennyibe kerül?
. Ma, szinte minden háztartásban így vagy úgy, de előkerülnek a fűtéssel kapcsolatos költségek. Optimális esetben akkor, amikor a kiadásokról (gáz- vagy táv hő- számla, tüzelőanyag árak), vagy azok csökkentéséről esik szó.
Megérkezett az első hivatalos hungarikum-lista! + képek
. A Hungarikum Bizottság elfogadta a törvény erejénél fogva hungarikumnak minősülő nemzeti értékeket összesítő első listát - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium. Ezen többek között szerepel például a mohácsi busójárás, a matyó népművészet, Hollókő ófalu, vagy a Hortobágyi Nemzeti Park.
Tavasszal jönnek a fizetős YouTube-csatornák
. A videomegosztó portál néhány kiválasztott üzemeltetővel tesztelné a prémiumajánlatokat. A csatornákon lévő tartalmakhoz néhány euróért bárki hozzáférhetne.
Igyunk igazi tiszta vizet!
. Egyre több helyen bukkanak fel a háztartási víztisztító berendezések. A sokszor kinézetre és technikára is azonos készülékek ára között, azonban százezres különbségek is lehetnek, kérdés, hogy a marketing, vagy tényleges tudás indokolja-e a különbséget. Milyen előnyöket nyújt tulajdonképpen ez a technológia napjainkban?
Milky way krém házilag
. Szereted a Milky way krémet ? Megmutatjuk, hogyan készítsd el házilag. A csokis részt a házi mogyorókrém adja a fehéret pedig a házi mandulakrém. A két krém együtt maga a tökély. Kenhető, épp megfelelően édes, magában, de kenyérrel, kaláccsal is isteni jó. Ráadásul egészségesebb a bolti változatnál.
Megfejtették a baglyok titkát
. Az éjszaka vadászó baglyok majdnem körbe tudják forgatni a fejüket. Mostanáig azonban rejtély volt, miként valósítják meg ezt anélkül, hogy elzárnák az agy vérutánpótlását.
Már kapható a Google okostelefonja
. Január végétől elérhető az LG és a Google közös alkotása, az új Nexus okostelefon, a Google Nexus sorozatának legújabb tagja.
A legnagyobb fekete lyukat vizsgálják
. Amerikai és német csillagászok az eddig ismert legnagyobb tömegű fekete lyukat vizsgálták, mely galaxisa össztömegének több mint egytizedét teszi ki.
Szaúd-Arábiába exportál ásványvizet a Szentkirályi
. Szaúd-Arábiába exportál ásványvizet a Szentkirályi, az erről szóló együttműködési megállapodást csütörtökön Budapesten írta alá szaúdi partnerével Tóth Tamás, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. export-import igazgatója.
Forró csoki keményvonalasoknak, kibiceknek és ínyenceknek
. A hideg téli napokon az egyik legjobb dolog a forró csoki, ami forró és csoki, és még véletlenül sem kakaó. Otthon is gyorsan és könnyen elkészíthető.
Visszalépés az előző oldalra