Richpoi hírlevél
2013-01-26 13:10:00
Forrás: Richpoi hírportál

Kutyák menthetik meg Magyarország legnagyobb ragadozó madarát
. Nemcsak kábítószert, a mérget is kiszagolja a kutya. Ez a felismerés Andalúziában már sok sas életét mentette meg, Várhatóan Magyarországon is bevetnek majd méregfelderítő ebeket.
Íme a 2012-es év legjobb sajtófotói! + képek
. Reviczky Zsolt, a Népszabadság munkatársa nyerte el Isten veled, Malév! című sorozatával a 31. Magyar Sajtófotó Pályázat nagydíját.
A tea és a fogyókúra
. Minden évben, amikor hosszú várakozás után beköszönt a nyár és előkerülnek a lengébb ruhák, észbe kapunk: bizony pár kilóval gyarapodtunk a télen... Ilyenkor lepik el százával a magazinokat és a különböző online felületeket a fogyókúrás tippek és jó tanácsok. Nos, akkor ebből a sorból mi se maradjunk ki!
Törpe lajhármaki született a Szegedi Vadasparkban
. Törpe lajhármaki (Nycticebus pygmaeus) született a Szegedi Vadasparkban - közölte Veprik Róbert igazgató. A nemzetközi fajmegmentési program keretében tartott faj hosszú ideje nem szaporodott sikeresen az állatkertben, így a park dolgozói nagyon örültek a jövevénynek.
Újabb vállalat jelentette be aszteroidabányászati terveit
. Újabb vállalat jelentette be, hogy csatlakozik az aszteroidák ásványi anyagának kiaknázását célzó erőfeszítésekhez.
Gitárburger
. Amikor úgy gondoltam, hogy népszerűsíteni kellene ételbárunkat, gondolkodóba estem, hogy miről is írhatnék. Aztán eszembe jutott egy történet, amin már előre mosolyogtam.
Alacsonypadlós debreceni buszokat bérelne a BKV
. Alacsonypadlós, legfeljebb négyéves buszok bérlésére írt ki közbeszerzési eljárást a BKV - értesült az Indoház online. A feleslegessé vált Cívisbuszok lehetnek a befutók a BKV legújabb tenderén.
2015 után népszavazás lesz a brit EU-tagságról
. Nagy-Britannia 2015 után, a következő parlamenti időszak első felében népszavazáson dönthet EU-tagságának jövőjéről - közölte szerdán Londonban a brit kormányfő.
Filmszemle helyett Uránia Filmnapok
. Uránia Filmnapok néven az elmúlt száz év magyar filmterméséből válogató háromnapos filmünnepet szervez az Uránia Nemzeti Filmszínház. A rendezvény célja, hogy legyen filmes ünnep februárban, hiszen idén elegendő számú új magyar film híján elmarad a Filmszemle.
Elrajtol a Budapest-Bamako rali + videó
. Elrajtol pénteken a Budapest Kongresszusi Központ elől a Budapest-Bamako futam, amelyen 40 ország mintegy 420 indulója vesz részt. A futam - a tavalyihoz hasonlóan -idén sem Mali fővárosában, Bamakóban, hanem Bissau-Guineában ér célba.
Milliárdos kikötőfejlesztés Balatonfüreden
. Az önkormányzat hosszú távú hasznosítási pályázatot írt ki a hárommilliárdos munkára, de a telek tulajdonosa a település marad.
Ezer tanfelügyelő állhat munkába szeptemberben
. Szeptember 1-jétől bevezetik a tanfelügyelői rendszert. Uniós pénzből kezdik, jelenleg a kiképzőket képzik.
Visszalépés az előző oldalra