Richpoi hírlevél
2013-01-16 11:30:00
Forrás: Richpoi hírportál

Az Európai Bíróság dönt a magyar devizahitelesek ügyében

A devizahitelesek körében érthető okból nagy várakozás övezte a Kúria mai döntését. Hiába. A legmagasabb fórom végül nem vállalta a felelősséget, és az Európai Bírósághoz fordul iránymutatásért.
Torkos Csütörtök: elindult a foglalás!

Január 14-től foglalhatunk asztalt az idei Torkos Csütörtök akcióban részt vevő éttermekbe. A listán több, a hazai csúcsgasztronómiát jelentő vendéglővel is találkozhatunk.
Teakülönlegesség ínyenceknek!

Fiatal koromban megjelent az alkohol nélküli pezsgő nagy bánatunkra, hiszen addig mindig kaptunk egy korty igazi pezsgőt ünnepekkor. A 14. születésnapomon viszont már valódi pezsgőt ihattam, mivel a nagymamámmal ünnepeltem…. fájt is rendesen a fejem másnap, de erről máskor írok.
Szegeden indul az első közbringa Magyarországon

Már az utolsó simításokat végzik, így biztossá vált: márciustól az országban elsőként Szegeden valósul meg a mindenki számára elérhető városi kölcsönbicikli-rendszer, azaz a közbringa – illetve ahogy nálunk hívják majd: a citybike.
Újjáéledhet a magyarországi hajógyártás

Új magyar hajótípusok gyártását és egy fővárosi nemzetközi kikötő kialakítását is javasolja a Nemzeti Hajózási Stratégia.
A SEJTEK HÁBORÚJA - antioxidánsok a szabadgyökök ellen

Egészségünkkel kapcsolatban manapság egyre többször halljuk a következő két kifejezést: szabadgyökök és antioxidánsok. Legtöbbünk annyit tud róluk, hogy egy izgalmas akciófilm szereposztásához hasonlatosan a szabadgyökök a rosszak és károsak, az antioxidánsok pedig a jók és kívánatosak...
Vezessen-e autót a nagypapa és nagymama?

Rendszeresen felvetődik a kérdés, különösen, ha érintettek vagyunk egy idős hozzátartozónk személyében: vajon meddig vezessenek autót az idős emberek?
A világ egyik legkülönlegesebb állata Budapesten

Erszénye van, főleg hangyákkal táplálkozik, és emlős létére tojásokkal szaporodik a rövidcsőrű hangyászsün, melyből mostantól két példány is látható a Fővárosi Állatkertben.
Időmérés anyaghullámokkal

Részben óra, részben mérleg, mi az? Nos, egy újonnan kifejlesztett atomóráról beszélünk, ami egyetlen atom tömege alapján méri az időt.
Mint a nagyoknak: weben követhető biztonsági kamera

A Mini Protect éjjel-nappali, vandálbiztos minidómkamera, amely beltéri és kültéri helyszínen is működik.
Bemutatták az új Metropolis metrószerelvényeket Kelenföldön

Elkezdődött a 4-es vonalra gyártott METROPOLIS metrószerelvény prototípusának tartampróbája az új metróvonal Kelenföldi pályaudvar és a Móricz Zsigmond körtér közötti, már elkészült és novemberben tesztelt szakaszán.
Autóipari beruházási boom Magyarországon

Új gyáregységet létesített az Opel 500 millió euróból, amelyben új motorjainak gyártását kezdi meg. A gyár sikeres tengerentúli terjeszkedést tudhat maga mögött, ami 2012-ben jelentős kibocsátásnövekedést eredményezett.
Visszalépés az előző oldalra