Richpoi hírlevél
2013-01-15 19:00:00
Forrás: Richpoi hírportál

Gyurta Dániel gesztusát ünnepelték Norvégiában + videó

Szerte Norvégiában nagy visszhangot váltott ki Gyurta Dániel gesztusa, a norvég sajtó külön is méltatta, a helyszínen pedig négyezren tapsolták meg a magyar olimpiai bajnokot azon a szombat esti, hamari ünnepségen, amelyen átnyújtotta az emlékérmet a tavaly elhunyt barát, az olimpiai második, világ- és Európa-bajnok versenyzőtárs Alexander Dale Oen családjának.
Ismét a boltok polcaira kerül a gyulai

Húsvétra ismét megjelenhetnek a polcokon a gyulai húskészítmények, a jól ismert minőséget már az új, önkormányzati tulajdonú cég gyártja.
Mi Ringbe szállunk a nyelvtudásért. És Ti?

Egy barátnőmtől hallottam először egy új nyelvgyakorlási lehetőségről, ami „tök buli”. Nem volt túl meggyőző, mert bár évek óta tanulom az angolt, olyan még nem volt, hogy óra után úgy jöttem volna ki, hogy már mennék is vissza.
A biológia helyett a fizika győzi le a rákot?

Elképesztő mennyiségű pénzt öltek bele a rákkutatásokba, igazi áttörés nélkül. Egy fizikus szerint más irányból kellene felvenni a küzdelmet.
Elektromos áram – vezeték nélkül

A vezeték nélküli áramtovábbítás ötlete nem új, több mint 100 éve, a Tesla-tekercs feltalálása óta foglalkoztatja a szakembereket.
A házi berkenye lett a 2013-as év fája

Erdeink egy régóta termesztett gyümölcsfaját, a házi berkenyét választotta az év fafajának az Országos Erdészeti Egyesület.
A tömegeket meghódító szódavíz

Nemcsak szomjoltónak, hanem egyenesen gyógyszernek tekintették a Jedlik Ányos találmányának köszönhetően Magyarországon az 1800-as évek első felében nagyüzemi módszerrel gyártott szikvizet.
Íme 2012 legjobb képei

Eredményt hirdettek a National Geographic 2012-es nemzetközi fotópályázatán, ahol 150 országból több mint 22 000 képet értékelt a neves szakmai zsűri.
Magáncéggel bővítteti az űrállomást a NASA

Az amerikai űrügynökség a hét végén hivatalosan is megállapodott egy felfújható modul hozzácsatolásáról a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).
Így működik a kávéfőző

Nemcsak az alapanyagok és a pörkölés minősége, a lefőzés módja is meghatározza a reggeli kávé zamatát. Vannak, akik a gőzölt olaszra, mások a felfőzéssel készülő török feketére esküsznek.
Szappankészítés házilag

Otthon, házilag is elkészíthetjük szappanunkat. Nem kell hozzá nagy tudomány, viszont ha tökéletes szappant szeretnénk készíteni, akkor azért egy kis gyakorlat kell hozzá. Hogy miért használjunk a mostanság nagyon divatos tusfürdők helyett természetes szappant? Mert jobban járunk vele.
Huawei a világ legnagyobb kijelzőjű okostelefonja

A kínai vállalat a CES-en bemutatta új zászlóshajóit, az Ascend Mate, Ascend D2 és W1 okostelefonokat, valamint a MediaQ otthoni hálózati készüléket.
Visszalépés az előző oldalra