Richpoi hírlevél
2013-01-13 13:00:00
Forrás: Richpoi hírportál

Megfejtették az inzulin titkát

Egy nemzetközi kutatócsoport megfigyelte, miként "dokkol" az inzulin a sejtek felületén.
Világsztárokkal lép fel Budapesten Leslie Mandoki

Világsztárokkal lép fel a budapesti Művészetek Palotájában február közepén az évtizedek óta Németországban élő Leslie Mandoki (Mándoki László), aki azonban nem január eleji hatvanadik születésnapját, hanem jam session formációjának két évtizedes fennállását ünnepli a koncerttel.
A SEJTEK HÁBORÚJA - antioxidánsok a szabadgyökök ellen

Egészségünkkel kapcsolatban manapság egyre többször halljuk a következő két kifejezést: szabadgyökök és antioxidánsok. Legtöbbünk annyit tud róluk, hogy egy izgalmas akciófilm szereposztásához hasonlatosan a szabadgyökök a rosszak és károsak, az antioxidánsok pedig a jók és kívánatosak...
Stratégiai megállapodást kötött a kormány és az IBM Magyarország

Stratégiai megállapodást kötött a magyar kormány és az IBM Magyarország Kft. pénteken Budapesten, az erről szóló dokumentumot Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára és Veres Zsolt, az IBM Magyarország vezérigazgatója írta alá.
Felelevenítik a régi farsangi mulatságot Debrecenben

A cívisváros régi farsangi mulatságát elevenítik fel január 12-én, szombaton Debrecenben, az I. Farsangnyitó Debreceni Dalidón, amelyet három helyszínen, a Baltazár Dezső téren, a Kölcsey Központban és a Modem Modern és Kortárs Művészeti Galériában tartanak.
Exobolygók holdjain is kutatnák az életet

Egy csillagászcsoport szerint exobolygók körüli holdakat is érdemes lenne lakhatóság szempontjából vizsgálni.
Új előadások a Független Thália Projektben

Új előadások láthatók januártól a Független Thália Projekt keretében: a KoMa Társulat Próféták című előadása és a Tünet együttes Priznic című komédiája mellett a Nézőművészeti Kft. új produkciója, az Ady/Petőfi is szerepel a Thália Színház műsorán.
Los Angeles: Eötvös Péter a fókuszban

Eötvös Péter az Angyalok Amerikában című operája mellett egy világpremier, a zeneszerző DoReMi című második hegedűversenye is elhangzik Los Angelesben, ahol Focus on Eötvös címmel rendeznek önálló programot a zeneszerző munkásságáról szombattól január 20-ig a Los Angeles-i Filharmonikusok Walt Disney Koncerttermében.
Napozóteraszok, minigolfpálya, vizes játszótér épül a balatonfüredi Balaton-parton

Napozóteraszok, golfpálya, vizes játszótér és más turisztikai fejlesztések lesznek idén a balatonfüredi Balaton-parton - tájékoztatta a városgazdálkodással megbízott Probio Zrt. vezérigazgatója pénteken az MTI-t.
Termáltó és gyerekeknek fedett élményfürdő épül Zalakaroson

Több mint egymilliárd forint értékű beruházás valósul meg 500 millió forintos pályázati forrás segítségével Zalakaroson, ahol termáltavat hoznak létre és gyerekeknek fedett élményfürdőt alakítanak ki a gyógyfürdőhöz kapcsolódóan - közölte a Zala Megyei Közgyűlés elnöke a fürdővárosban tartott sajtótájékoztatón, pénteken.
Török Ádám: kettős évforduló, dupla buli a "Bem-rockparton"

Dupla koncerttel ünnepli 65. születésnapját és pályafutása 45. évfordulóját Török Ádám, a Mini együttes alapítója. A progresszív rock, blues és dzsessz kiemelkedő alakja szombaton és vasárnap is fellép társaival a "Bem-rockparton", azaz a Budavári Művelődési Házban.
A Pelikánmadár - új magyar daljáték a Zuglói Filharmónia műsorán

A Pelikánmadár címmel új magyar daljátékot mutat be a Zuglói Filharmónia jövő szombaton, január 19-én a Szent István Zeneházban. A darab története Benedek Elek meséin alapul.
Visszalépés az előző oldalra