Richpoi hírlevél
2013-01-08 19:00:00
Forrás: Richpoi hírportál

Ingyenes telefonálással újít a Facebook

Mérföldkőnek számító frissítést kapott a Facebook Messenger alkalmazás, mellyel mostantól mindenki küldhet azonnali hangos üzeneteket ismerőseinek, egy tesztcsoport pedig már a várhatóan hamarosan mindenki számára megérkező élő, ingyenes telefonbeszélgetést.
Így vásárolsz lakást 2013-ban - Mi változik?

Egykulcsossá vált az illetékek mértéke a lakásvásárlás után, amivel egy csapásra mindenki egy lapostévé árát veszítette el, aki új lakást vásárol, persze mint mindig, most is vannak kivételek. Az energetikai tanúsítvány elkészítését azonban szinte senki nem úszhatja meg január elseje óta.
Homok Aréna, azaz sátor alatt a homok

Egyedülálló és az országban az első a népligeti Építők-sporttelepen felállított óriási sátor, mellyel a nyári strandsportok művelésére létrehozott Homok Aréna pályái kerültek befedésre.
Óvatosan a leértékelésekkel

Gőzerővel dübörögnek a karácsony utáni leárazások. Leginkább a ruházati üzletek kínálnak nagy, 40-80 százalékos kedvezményeket, de egyes hipermarketek is kiárusítanak (például az ünnepi ajándékokat, csomagokat), a műszaki cikkeknél pedig a következő hetekben lehet számítani jelentősebb akciókra.
Risztov a nemzetközi szövetségnél is az év legjobbja

Risztov Évát választotta a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) a világ tavalyi legjobb nyíltvízi úszójának.
Jelnyelvi kifejezéseket tanít a megújult alkalmazás

Elkészült a Hallatlan jelnyelvi szótár mobiltelefonos alkalmazásának megújult, 2.0-ás verziója, amely iOS és Android operációs rendszert futtató okostelefonokra és táblagépekre egyaránt letölthető.
Puha, erős és hosszú, avagy a WC papír története

"Nagy és kiemelkedő felfedezés!" - írta a Scientific American. Az 1850-es években járunk, amikor a tudományos folyóirat hangzatos szalagcíme alatt Joseph C. Gayetty egészségügyi papírjáról, Amerika első kereskedelmi forgalomba szánt WC papírjáról olvashattak, amit a feltaláló a "kor legnagyobb áldásaként" harangozott be.
Új megoldás a beltéri helymeghatározásra

Egy földfelszíni rendszer, a GPS-énél jóval erősebb jeleivel meghatározhatja helyzetünket akár egy épületen belül is, ahol a műholdas navigáció rendszerint már nem működik.
Az LGT triplázik az Arénában

A nagy érdeklődésre tekintettel a korábban meghirdetett kettő mellett egy harmadik koncertet is tart a Locomotiv GT a Papp László Budapest Sportarénában: február 15. és 16. után 17-én vasárnap szintén színpadra lép a népszerű zenekar - tájékoztatta a szervező ShowTime Budapest hétfőn az MTI-t.
Újabb nagy dobásokra készül a Szépművészeti Múzeum

A Cézanne-kiállítás után újabb jelentős tárlatok következnek a fővárosi Szépművészeti Múzeumban - közölte a 180 percben Baán László főigazgató.
Mérnökök, lakatosok, forgácsolók lehetnek a legkeresettebbek idén

Idén főként gépész-, villamos-, valamint vegyészmérnökök, emellett lakatosok, forgácsolók és hegesztők lehetnek a legkeresettebbek a magyar munkaerőpiacon, vagyis ezekben a szakmákban nőhet leginkább a munkavállalók száma.
Megmenekülnek a húsüzemek?

Az önkormányzatoknak juttatott állami forrásokból menthetik meg a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő kaposvári, gyulai és pápai húsüzemet, ám azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mennyi pénz jut majd a cégeknek.
Visszalépés az előző oldalra