Richpoi hírlevél
2013-01-06 09:00:00
Forrás: Richpoi hírportál

Újdonság Magyarországon: ezt nyújthatja a civil-állami bank

A korábban Hiteltársulás néven közismertté vált kezdeményezés cégbejegyzése már csaknem egy éve megtörtént, jelenleg a végleges koncepción dolgozik egy miniszteri biztos.
Különleges marsi meteoritot találtak + képek

Egy, a Földön nemrégiben megtalált marsi meteorit hiányzó láncszemet képviselhet a Mars meleg, nedves múltja és jelenlegi hideg, száraz állapota között.
2014-ben nem lesz választási regisztráció

Nem lesz választási regisztráció 2014-ben - jelentette be Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, miután alaptörvény-ellenesnek ítélte a választási eljárásról szóló törvény több rendelkezését az Alkotmánybíróság.
Kísérletben lépték át az abszolút nulla fokot

Eddig úgy hitték, nincs semmi, ami hidegebb lenne az abszolút nulla foknál, német kutatók azonban elérték, hogy egy anyagnál negatív hőmérséklet alakuljon ki, átültetve egy eddig csupán elméleti síkon mozgó kísérletet a gyakorlatba. A felfedezés megingathatja elképzeléseinket a hőmérsékletről.
Már tesztelik a BKK új forgalomirányítási rendszerét

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megkezdte a Futár (Forgalomirányítási és Utastájékoztatási Rendszer) tesztelését, a járművekre nyár elejéig szerelik fel a szükséges berendezéseket.
Májustól a Volánbusz üzemelteti a BKV agglomerációs buszjáratait

A nemzeti fejlesztési miniszter döntése az agglomerációs BKV-vonalakat a Volánbusznak adja. A sárga buszairól ismert cégnek alig 4 hónapja van arra, hogy több mint 100 buszt beszerezzen, és hogy előteremtse valahonnan a buszok árát. A minisztérium álláspontját még nem ismerjük.
Nem fél a piacnyitástól a Magyar Posta - Osztrák riválist kaphatnak

Felkészült a piacnyitásra a Magyar Posta, amely új szolgáltatásokkal akar versenyben maradni – mondta a vezérigazgató-helyettes. Az állami cég első riválisa Ausztriából érkezik.
Versenyautót fejlesztettek magyar egyetemisták

Hetedszer állnak rajthoz saját fejlesztésű versenyautójukkal magyar egyetemisták az egyre erősebb világsorozatban.
Úttörő módszer a levegő tisztításában

Európa-szerte számos ipari szereplőt fenyeget a leállítás réme az EU károsanyag kibocsátási szigorításainak köszönhetően. Rajtuk segíthet a Koppenhágai Egyetem új levegő tisztítási találmánya, amit a kémia tanszék és egy befektető a legnagyobb titoktartás közepette valósított meg és tesztelt le a dániai Aarhus városában.
Téli fagyi házilag

A téli fagyit bizonyára sokan kedvelték gyerekkorukban. Most megmutatjuk, hogyan készítsük el házilag. Ez a recept a minőségi alapanyagoknak köszönhetően sokkal finomabb a boltinál.
Megkezdődik a Szent István-emlékév programja Székesfehérváron

Szent István-emlékévet tart idén Székesfehérvár, a programsorozat hivatalosan pénteken, díszközgyűléssel kezdődik meg, majd Kövér László, az Országgyűlés elnöke avatja fel a nemzeti emlékhelyet megjelölő sztélét.
A menyhal lett az év hala

A haltani társaság évek óta megrendezi szavazását, amelynek célja elsősorban az, hogy ráirányítsa a figyelmet a hazai faunára, a különleges fajokra.
Visszalépés az előző oldalra