Richpoi hírlevél
2012-12-12 14:45:00
Forrás: Richpoi hírportál

.
Devizahiteles győzte le az OTP-t

A Fővárosi Törvényszék érvénytelennek nyilvánított egy devizakölcsön-szerződést, mert a bank nem tüntette fel a szerződésben külön költségként a deviza vételi és eladási árfolyama közötti különbözetet. Az ítélet jogerős, de az OTP nem ért vele egyet.
.
Ennyivel fizetünk 2013-ban kevesebb rezsit

Jövő év január 1-től tíz százalékkal csökken a lakossági gáz és villamos energia ára. Ez egy átlagos család számára 40-50 ezer forintos megtakarítást is jelenthet éves szinten. Nagy kérdés ugyanakkor, mi lesz a következménye a jókora kedvezménynek?
.
Vörösbor, kapszulában?

Ha szívbetegségekre vagy cukorbetegségre gondolunk, általában az idősebb korosztály jut eszünkbe. Nem véletlenül! Ezek a problémák általában a hatvan fölöttieket érintik. A fájdalmak és tünetek megkeserítik hétköznapjaikat, a különleges diéták pedig sok odafigyelést igényelnek.
.
A lakástulajdonosoknak is el kell takarítaniuk a havat

Beköszöntött a tél, és egyre gyakoribb a havazás. Az ingatlantulajdonosoknak tehát nem szabad megfeledkezniük arról, hogy a havassá és jegessé vált járdák plusz kötelességet jelentenek számukra. Aki pedig elmulasztja kötelességét, azt akár gondatlanságból elkövetett bűncselekmény miatt is felelősségre vonhatják.
.
Miért annyira egészséges a pisztácia?

A pisztácia ízletes, sós, száraz gyümölcs, tápláló harapnivaló. Az alábbiakban a pisztácia tápérték adatairól olvashatunk. A pisztácia tápláló gyümölcs, kiváló választás azok számára, akik a kalóriatartalomra is figyelnek.
.
Mi kerüljön a bevásárlószatyrunkba, és mégis, milyet válasszunk?

Egy divatos, erős, kézműves darabbal az ízletes zserbótekercs hozzávalóit is szívesebben visszük haza vállunkon. Karácsony közeledtével minden háziasszony a lehető legízletesebb, és legegyszerűbb menü elkészítésére fekteti a hangsúlyt.
.
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Európa száz legjobbja között

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) fölkerült Európa száz legjobb építészeti és dizájn iskolája közé a Domus olasz magazin felmérése alapján.
.
Megszavazták a letelepedési államkötvényt

Az Országgyűlés kedden megszavazta azt a törvénymódosítást, amely létrehozza Magyarországon a befektetői letelepedés jogintézményét. Az ezt igénylő üzletembereknek legalább 250 ezer eurónyi, államkötvénybe fektetett értékpapírral kell rendelkezniük.
.
Felújítják a Széll Kálmán teret

Az Építész Stúdió Kft. nyerte a budapesti Széll Kálmán térnek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által kiírt nyilvános építész tervpályázatát, így a társaság készítheti el a végleges terveket a közlekedéstervező Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.-vel közösen – jelentette be Finta Sándor, Budapest főépítésze, a zsűri elnöke kedden.
.
Ezért indít magyar csatornát a Euronews

Azért indít jövő tavasszal magyar nyelvű adást a Euronews, mert Magyarország az elmúlt időben gyakran került az érdeklődés középpontjába, és a hírcsatorna ott szeretne lenni, ahol a fontos dolgok történnek - mondta Michael Peters, az európai nemzetközi hírtelevízió elnöke.
.
"Elmondok mindent" - Kocsis Zoltán a betegségéről, gyógyulásáról

A Nemzeti Filharmonikusok december 22-i Müpa-koncertjén tér vissza a pódiumra Kocsis Zoltán, a zenekar főzeneigazgatója, aki szeptemberben váratlan betegsége miatt súlyos kardiológiai műtéten esett át. Orvosai tanácsolták neki, hogy ekkorra térhet vissza kockázat nélkül a zenekarhoz.
.
Jövőre nagyon jól járhatnak a nyugdíjasok

Alaposan átírta a költségvetésben szereplő jövő évi terveit a kormány: a megszorítások miatt egyes költségvetési fejezetek sok esetben jelentős kiadáscsökkentést szenvedtek el, a nyugdíjkassza azonban kivételt jelent.
Visszalépés az előző oldalra