Richpoi hírlevél
2012-12-11 13:15:00
Forrás: Richpoi hírportál

.
Jön a Nemzeti Mobil Fizetési Rendszer

Az állam elindítja a Nemzeti Mobil Fizetési Zrt.-t. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint nagyon magasak a felszámított kényelmi díjak; ezeket csökkentenék az új társaság létrehozásával.
.
Hormon és gyógyszer van a magyarországi csapvízben?

Gyógyszerfogyasztó nép vagyunk - tartják. Ennek egyik nemkívánatos következménye, hogy a szervezetünkben fel nem szívódott vagy be sem vett gyógyszerek nagy része a csatornahálózatban köt ki, onnan pedig az élővizekbe - és ha azokból nyerünk ivóvizet, végül a csapvízbe kerül.
.
9 súlyos fejlődési rendellenesség gyermekeknél, ami megelőzhető lett volna mézek fogyasztásával

Sajnos mára eljutottunk odáig, hogy a gyermekkorban olyan betegségek jönnek elő, amik mondjuk 30 évvel ezelőtt még ismeretlenek voltak a gyermekek körében. Cukorbetegség, rák, magas vérnyomás, hogy csak a legmeglepőbbeket említsem.
.
Laptopon és okostelefonon is bemutatható a vonatjegy

Már elektronikus formában is bemutathatják a vonaton a vasúti jegyek QR-kódját a jegyvizsgálóknak azok, akik az internetes menetjegyváltás során az otthoni nyomtatás funkciót jelölik meg.
.
Idén a 19-es és a 47-es vonalán is jár a Fényvillamos + videó

Advent második vasárnapjától, december 9-től újra közlekedik Budapesten a Fényvillamos; a csillogó díszruhába öltöztetett karácsonyi villamossal idén a 2A jelzésű vonal mellett a 19-es és a 47-es villamos vonalán is találkozhatnak az utasok.
.
Ékszerviselés a XX. században

Advent második vasárnapjától, december 9-től újra közlekedik Budapesten a Fényvillamos; a csillogó díszruhába öltöztetett karácsonyi villamossal idén a 2A jelzésű vonal mellett a 19-es és a 47-es villamos vonalán is találkozhatnak az utasok.
.
Megkezdődött a hazai síszezon

A sok hó miatt a szokottnál hamarabb nyitnak a sípályák. Bánkúton már működnek a felvonók, de hivatalosan december 14-én kezdődik a szezon.
.
"Űrből jött" hölgy járt Magyarországon

A Mars-utazás költségei bőven megtérülnének, ezért a gazdasági válság sem indokolhatja a program jegelését - utalt rá Marsha Ivins űrhajós a Kossuth Rádiónak adott interjújában.
.
A diótörő vezénylésével, december 22-én tér vissza Kocsis Zoltán

A Nemzeti Filharmonikusok december 22-i Müpa-koncertjén tér vissza a pódiumra Kocsis Zoltán, a zenekar főzeneigazgatója, aki szeptemberben váratlan betegsége miatt súlyos kardiológiai műtéten esett át.
.
Közvetlen légi kapcsolat lesz a Hévíz és Riga között

Az airBaltic lett légitársaság és a Hévíz-Balaton Airport Kft. hároméves megállapodást kötött arról, hogy közvetlen légi összeköttetést hozzanak létre a rigai nemzetközi repülőtér és a sármelléki Hévíz-Balaton Airport között - jelentették be hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
.
Világrekord született egy gödöllői koncerten

Világrekord született a Talamba Ütőegyüttes Gödöllő szombati esti koncertjén a gödöllői Művészetek Házában: Zombor Levente egy perc alatt 862 ütést mért vibrafonjára a kromatikus skálán.
.
Stratégiai megállapodás jött létre Magyarország és a General Electric között

Az aláírási ünnepségen Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter elmondta: a kormány prioritásnak tekinti az innovációt és a kutatás-fejlesztést, hogy a magyarországi kis- és középvállalatok bekerüljenek a globális innovációs hálóba.
Visszalépés az előző oldalra