Richpoi hírlevél
2012-12-09 19:15:00
Forrás: Richpoi hírportál

.
A Naprendszer kijáratához ért a Voyager-1 űrszonda

A héten nem csak a Marson dolgozó Curiosity szolgált izgalmakkal az űrkutatás rajongóinak, hanem egy sokkal távolabb barangoló robotfelderítő is. A csillagközi űrhöz egyre közeledő Voyager 1 a Naprendszer egy egészen új területére bukkant, amit a NASA mérnökei "mágneses sztrádának" neveztek el.
.
Miskolc mellett épül az új Hungaroring + képek

Jó lenne megállítani az időt, sőt visszatekerni addig, amíg a tükörben egy üde és friss arc néz vissza reggelenként. Ezt a nagy álmot keresik a hölgyek, akik számára a szép arcbőr, a belső megújulás és az idő, roncsoló hatásának késleltetése annyira, de annyira fontos lenne!
.
Megállt az órád, édesem!

Annyiszor olvashattunk a Mikulásról minden félét: honnan ered, ki volt ő és miket tett. Ezért nem is erről szeretnék írni, hanem arról, ahogyan én emlékezem a télapómról, mert nekem még inkább télapó volt, mint mikulás. Anno, sok-sok évvel ezelőtt.
.
Privát űrhajókat indítanak a Holdra

Komolyan gondolja a Golden Spikes Company a magánholdutazást. A NASA egykori szakemberei által vezetett cég 2020 és 2030 között 15-25 fizető utasra számít. Egy út fejenként oda-vissza körülbelül 750 millió dollárba fog kerülni, ezért tehetünk egy kiadós sétát a Hold felszínén.
.
Adományfülkékké alakultak a telefonfülkék országszerte

Telefonfülkékből adományfülkéket alakít ki az egyik telekommunikációs vállalat, az innen kezdeményezett hívások díjával a hello holnap! adományvonal kedvezményezettjét támogatják a telefonálók.
.
Így lépjünk fel a veszélyes penész és pára ellen

A hosszú, kellemes ősz után beköszöntött ismét a tél, ami természetesen a levegő drasztikus lehűlésével is jár. Tél = párás, penészes lakások, veszélyes fűtési megoldások a hiányos, nem megfelelő szellőzés következtében. Pedig van megoldás! A szellőzés automatizálható, amire több mint 28 éve meg is van a tökéletes megoldás!
.
Három magyar mű is Grammy-díjat kaphat

A Budapest Music Center (BMC) Ligeti-CD-je, a Budapesti Fesztiválzenekar legújabb Mahler-felvétele és Schiff András egy Bach-lemeze is jelölést kapott a 2013-as Grammy-díjra a klasszikus zenei kategóriákban.
.
Áts Károly lett Az év bortermelője 2012-ben

Áts Károlyt, a Royal Tokaji Borászati Zrt. főborászát választotta idén Az év bortermelőjének a Magyar Bor Akadémia (MBA).
.
Vasárnap életbe lép a 2012/2013. évi vasúti menetrend

A 2012/2013. évi vasúti menetrend december 9-én, vasárnap lép életbe, és 2013. december 14-ig lesz érvényben, a vonatok közlekedése több térségben is kedvezően változik.
.
Magyar diák nyerte az ENSZ emberi jogi rövidfilmpályázatát + videó

Jánka Eszter, a budapesti Thomas Mann Gimnázium 11. osztályos diákja nyerte el az ENSZ támogatásával kiírt nemzetközi ifjúsági rövidfilmpályázat fődíját, amelyet csütörtökön adtak át a világszervezet bécsi székhelyén.
.
Megnyílt a Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló

Ünnepélyesen átadták a bátaapáti "atomtemető" felszín alatti létesítményét. A paksi atomerőműben keletkező sugárszennyezett hulladék végleges elhelyezésének kérdése hosszú ideje volt napirenden.
.
Siker vagy bukás a Windows 8?

Számos, egymásnak ellentmondó vélemény látott napvilágot azután, hogy a Microsoft közzétette az első időszak eredményét, ezekből pedig meglehetősen nehéz kihámozni, hogy valójában mennyit is számít az eddig eladott 40 millió példány.
Visszalépés az előző oldalra