Richpoi hírlevél
2012-12-07 16:15:00
Forrás: Richpoi hírportál

.
Januártól 10 százalékkal csökken a gáz és az áram ára

Jövő év január 1-jétől tíz százalékkal csökken a lakossági gáz és villamos energia ára - ismertette a kormány döntését a Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön Budapesten, újságírók előtt. Lázár János közölte azt is: jövő szerdán hagyja jóvá a kormány az E.ON gázüzletágának megvásárlását; kormányzati ellenőrzés alá kerülnek a stratégiai és a kereskedelmi gáztározók.
.
Felkerült a matyó hímzés az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára

Felkerült a matyó hímzés az UNESCO szellemi kulturális örökség reprezentatív listájára. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének illetékes kormányközi bizottsága szerda délután hozta meg a kedvező döntést. Cikkünkben megismerheti a matyó hímzést, és Matyóföld kultúráját is.
.
A télapó és a tea

Annyiszor olvashattunk a Mikulásról minden félét: honnan ered, ki volt ő és miket tett. Ezért nem is erről szeretnék írni, hanem arról, ahogyan én emlékezem a télapómról, mert nekem még inkább télapó volt, mint mikulás. Anno, sok-sok évvel ezelőtt.
.
A magyar solymászat is felkerült az UNESCO listájára + képek

A magyar solymászat hagyománya is felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökség reprezentatív listájára, az ott már korábban is szereplő solymászat részes országaként. A döntést csütörtökön hozta meg Párizsban az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Kormányközi Bizottsága.
.
Itt a lista: ennyi diák szerezhet állami ösztöndíjas helyet a 2013-ban

Újabb keretszám-tervezet szivárgott ki az Emberi Erőforrások Minisztériumából - a legújabb számítás szerint 30 ezer helyett csak 10 ezer teljes állami ösztöndíjas hallgatót vehetnének fel az egyetemek és főiskolák felsőoktatási szakképzésre, alap- és osztatlan képzésre.
.
Figyeljük meg a Holdat, a bolygókat és a csillagokat saját szemünkkel!

A Hubble-űrtávcső méltán híres, hiszen az űrben keringő legnagyobb átmérőjű teleszkóp, mely látványos képek ezreit készíti, és csillagászati, fizikai kutatásokban rengeteg áttörést értek el vele. Szupernóvák, fekete lyukak, galaxisok – csak úgy kavarog fejünkben a sok információ, csodálattal olvassuk az újabb és újabb beszámolókat.
.
Januártól indul az e-bíróság, interneten is lehet majd pereskedni

Január 1-jétől működik az elektronikus bírósági kommunikáció és ügyfélkapcsolat, az interneten is lehet joghatályos beadványokat, például keresetet, különféle kérelmeket a bírósághoz intézni - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH).
.
Ismét használt sütőolaj gyűjtésére kér a MOL

Ismét elindította használt sütőolaj gyűjtő kampányát a Mol: aki elviszi a kijelölt kutak egyikére a használt étolajat, ajándékba egy újrahasznosított műanyagból készült gyűjtőedényt kap, amelyben kényelmesen tudja tárolni és a kutakhoz szállítani azt. A begyűjtött használt sütőolajból bioüzemanyag készül.
.
A legfontosabb: a nyelvtanulás

Az álmok nagyon fontosak a karrierépítés során, mert, ha ezek nincsenek meg, nem lesz mit megvalósítani – vallják a Pont Ott Parti kerekasztal-beszélgetésének vendégei.
.
Magyarországon lép fel 2013-ban a világhírű Deep Purple + videók

A Deep Purple, a hard rock legendás brit zenekara lesz a jövő augusztusi Fehérvári Zenei Napok (Fezen) egyik sztárfellépője - jelentette be a város polgármestere és a főszervező csütörtökön.
.
Jönnek a földrengést jelző okostelefonok

Új alkalmazással bővítenék az okostelefonok tudástárát amerikai kutatók, akik a földrengések előrejelzését és a már lezajlott rengések elemzését várják az eszköz fejlesztésétől.
.
Agyagásványt találhatott az Opportunity a Marson

A napenergiával működtetett hatkerekű rover agyagásványok nyomait fedezte fel a vörös bolygó déli féltekéjén.

Visszalépés az előző oldalra