InnoTrend hírlevél 2012/05.
2012-11-18 08:00:00
Aktuális hírek, események

GoInno Go!nno – Interaktív webes szolgáltatást indít a Nemzeti Innovációs Hivatal
Budapest, 2012. november 15. – A Nemzeti Innovációs Hivatal a mai napon indítja el Go!nno webes szolgáltatását, melynek célja rendszerezett információkkal és innovációs szolgáltatásokkal támogatni a hazai vállalkozókat, illetve start-up cégek vezetőit. Az új szolgáltatás a www.kaleidoszkop.gov.hu weboldalon érhető el.

Mentor Legyen Ön is mentorált vállalkozó!
A Nemzeti Innovációs Hivatal kezdő vállalkozások számára innováció menedzsment szolgáltatásokat nyújt, melynek részeként elindítja az "Innovatív kezdő vállalkozások mentorálása" elnevezésű programját. Mentorálási programunk segíti, hogy az innovatív kezdő vállalkozók és a tapasztalt szakemberek egymásra találjanak és közösen elindíthassák a vállalkozást a sikeres fejlődés útján.
Felkeltettük érdeklődését? Legyen Ön is mentorált vállalkozó!
Debreceni társadalmi konzultáció - 2012.11.13 Debrecenben indult a társadalmi konzultáció az innovációról
2012. november 13-án Debrecenben kezdődött el az országos konzultációs rendezvénysorozat a Nemzeti Kutatás - Fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020 tervezetéről, amelyet széleskörű szakmai egyeztetést követően készített el a Nemzetgazdasági Minisztérium.
A rendezvénysorozat első helyszínén felszólalt Dr. Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora, Dr. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára és Dr. Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke.
KFI Tükör KFI tükör 1. - Az IKT szektor helyzete
Megjelent a KFI Tükör sorozat első kiadványa „Az IKT szektor helyzete” címmel. A kiadvány, mely az IKT szektort a K+F vonatkozásában vizsgálja, a Nemzeti Innovációs Hivatal KFI Obszervatóriumának gondozásában készült. Kiadványunk célja, hogy egyrészt az IKT szektor szereplői megismerjék, milyen jelenleg szektorukban a KFI helyzete, másrészt az államigazgatás döntéshozói is világosabban lássák, Magyarországon milyen kitörési pontok rejlenek a KFI területén.
Marokko A marokkói egyetemi rendszer fejlődése, reformja
A marokkói nagykövetség szervezésében Mohamed Kouam, a Fondation Maison du Maroc igazgatója tartott előadást Párizsban november 7-én a marokkói egyetemi irányítási rendszerről „Gouvernance de l’Université Marocaine: de l’autonomie à la contractualisation” (a marokkói egyetemek irányítása: az autonómiától a szerződéses kapcsolatokig) címmel.
Dr. Somogyi Norbert párizsi mezőgazdasági és TéT attasé cikke.
Japán Zöld hírek Japánból
November 1-én megkezdődött az úgynevezett „warm biz” időszak, amely a téli időszak alatti energiafelhasználás csökkentését célozza meg. Az először 2005-ben, a globális felmelegedés elleni küzdelem egyik eszközeként meghirdetett kampány során arra kérik a lakosságot és a vállalatokat, hogy a lakások és irodák hőmérsékletét 20C fokban maximálják, és a komfortérzetet megfelelő ruházat viselésével oldják meg.
Erdős Attila tokiói TéT attasé cikke.
Franciaország A francia felsőoktatás és kutatás jövő évi költségvetési kilátásai
A felsőoktatási és kutatási minisztérium szeptember végén sajtóközleményben tudatta a jövő évi költségvetés felsőoktatással és kutatással kapcsolatos sarokszámait. Mint Geneviève Fioraso kutatási és felsőoktatási miniszter fogalmazott, prioritást kapott a minél sikeresebb tanulmányok biztosítása, valamint a kutatásba és innovációba történő befektetés.
Dr. Somogyi Norbert párizsi mezőgazdasági és TéT attasé cikke.
Oroszország A Gyemidov-díj 2012. évi kitüntetettjei
A Gyemidov Alapítvány november 7-én hozta nyilvánosságra az orosz tudósok számára adományozható díj ez évi három kitüntetettjének nevét. A díjat 1831-ben alapította Pavel Nyikolajevics Gyemidov jekatyerinburgi nagyiparos abból a célból, hogy hozzájáruljon a hazai tudomány és ipar fejlődéséhez. A mecénás az évi 20 ezer rubellel járó díj odaítélését az Orosz Birodalmi Tudományos Akadémiára bízta.
Erdélyi Árpád moszkvai TéT attasé cikke.
Institut de France Fondation Lefouloun-Delallande - Grand Prix Scientifique 2013 Institut de France Fondation Lefouloun-Delallande - Grand Prix Scientifique 2013
Az Institut de France (Francia Akadémia) az idei évben is meghirdette a Fondation Lefouloun-Delallande-on keresztül a Grand Prix Scientifique-ot, amit annak a tudósnak ítélnek oda, aki igazán kiemelkedő teljesítményt nyújtott az élettan, a biológia vagy a szív- és keringési betegségek kutatása, gyógyítása terén. A dossziék beadási határideje 2013. január 25.
Dr. Somogyi Norbert párizsi mezőgazdasági és TéT attasé cikke.

Visszalépés az előző oldalra