European Emergency Number Association
2011-11-18 16:00:00
A Brüsszeli székhelyű Európai Segélyhívószám Egyesülést, 1999-ben alapították azzal a céllal és szándékkal, hogy segítse és támogassa az Európai Unióban a segélyszolgálatok elérését az egységes 112-es hívószámmal.
(Forrás: EENA)Európai Segélyhívószám Egyesülés (European Emergency Number Association EENA) civil szervezet (Non-Governmental Organization NGO), a segélyszervezetek, a polgári hatóságok, a döntéshozók, és a különböző egyesüléseknek vita fóruma, ahol az állampolgárok igényének megfelelően a segélyszolgálatok hatékonyságának növelésén dolgoznak.

Az EENA tagok között található 42 Európai országból 570 segélyszervezet, 25 végrehajtó szervezet, 9 nemzetközi egyesülés/szervezet, valamint az Európai Parlament 26 képviselője. Az EENA szakértő támogatója a 112-es hívószámmal kapcsolatos tevékenységeknek, az európai polgárok igényeinek nyilvános figyelemmel kísérője.

A Kapcsolódó weboldalon részletesen megismerhető az EENA aktivitása, kapcsolatai egyéb szervezetekkel, az elmúlt évek EU projektjei, de linkek találhatók a fontosabb – többek között EU – dokumentumokhoz is.

Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra