GSM Association - GSMA
2012-02-18 16:00:00
A GSM MoU csoportot, mint GSM MoU Association - GSMA, 1995-ben vették nyilvántartásba Svájcban.
(Forrás: GSMA)A GSM több évtizedes története 1982-ben kezdődött, amikor a CEPT a pán-Európai mobil technológia kifejlesztésére létrehozta a Speciális Mobil Csoportot (Groupe Speciale Mobile GSM). Miközben a csoport kidolgozta a GSM első részletes követelményeit, a szabványosítási munka átkerült az ETSI-hez, és 1989-ben definiálásra került a GSM szabvány, mint nemzetközileg elfogadott digitális cellás telefon szabvány.

A GSMA világméretű képviselője a mobil hálózat üzemeltetőknek. A GSMA-nak 219 országból közel 800 mobil hálózat üzemeltető, valamint a mobil-rendszer fejlesztés és gyártás teljes spektrumát átfogó több mint 200 vállalkozás a tagja. A GSMA tevékenységét hat bizottságban, és további munkacsoportokban fejti ki.

Megjegyezzük, hogy a GSM igazi sikerét a roamingnak köszönheti, hiszen a hálózatok lefedik a föld lakosságának több mint 90 %-át, és a GSM hálózatokon belül egyetlen hívószámmal teszi lehetővé a szolgáltatásokhoz a hozzáférést - egyúttal a hálózatok közötti bolyongást - több mint három milliárd embernek.

A GSMA-ról bővebben lásd a Kapcsolódó weboldalt, ahol a GSMA dokumentumai is hozzáférhetők.

Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra