UMTS Forum
2012-02-03 16:00:00
Az UMTS Forum-ot 1996. decemberében alapították Zurich-ben (Svájc).
(Forrás: UMTS Forum)Az UMTS Forum nyilvános, non-profit, nemzetközi szervezet. Az UMTS Forum tagjai között találhatók kormányzati szabályozó szervek, mobil rendszerfejlesztők és gyártók, távközlési és mobil szolgáltatók, utóbbiak között a Magyar Telekom is szerepel.

Az UMTS Forum célja, a szélessávú 3G/UMTS hálózatok és az LTE rendszer kidolgozásának és továbbfejlesztésének a támogatása. Az UMTS Forum mint tag, tevékenyen részt vesz az ITU három szektorának a munkájában. A Forum aktívan jelen van az EC-ben (Európai Bizottság) és a CEPT-ben, kapcsolatot tart kormányzati, adminisztrációs, ipari gyártó és további technikai szervezetekkel.

Az UMTS Forum tanulmányokkal, jelentésekkel és különböző kiadványokkal támogatja tagjait. Ilyenek például a piaci elemzések és trendek, a mobil szélessávú szolgáltatások és alkalmazások, szabályozási technológiák és ezek alkalmazása. A tagok és az érdeklődők részére közvetlen vélemény és információ cserére nyújtanak alkalmat, a Forum által szervezett konferenciák, szemináriumok és workshop-ok.

Az UMTS Forum honlapján hozzáférhető több fehér könyvben publikált tanulmány és elemzés, a rendezvények, valamint a Forummal kapcsolatos csatlakozási/tagsági információk.

Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra