WiMAX Forum
2011-11-29 16:00:00
A 2001-ben alapított WiMAX Forum non-profit szervezet, amelyik a szélessávú vezetéknélküli termékek kompatibilitási és együttműködési képességének hitelesítéséről gondoskodik a vonatkozó IEEE 802.16 szabvány alapján.
(Forrás: WiMAX Forum)A WiMAX Forumnak több mint száz tagja van, tagjai között többségében az üzemeltetők foglalnak helyet, valamint a kommunikációs piac alkatrész és a berendezés szállítói.

A WiMAX Forum elsődleges célja felgyorsítani a WiMAX (Worldwide interoperability for Microwave Access) technológia elfogadását, alkalmazását és elterjesztését világméteretekben. A WiMAX Forum bizonyítványával/igazolásával rendelkező termék – a hasonló termékkel - együttműködésre képes és támogatja a fix, a nomád, a hordozható és a mobil szolgálatokat.

A Forum víziója, hogy a WiMAX tegye képessé a mobil és a vezeték nélküli szélessávú szolgáltatást mindenhol. A WiMAX Forum olyan világméretű konzorcium, amelynek az okirata bizonyítja, hogy a termék teljesíti az egész világra kiterjedő együttműködést (interoperability), műszaki specifikációjának az alapja egy nyilvános szabvány, megfelel a legfontosabb szabályozási követelményeknek, és támogatja a Forum vízióját.

A WiMAX Forumot lásd a Kapcsolódó weboldalon.

Kapcsolódó weboldal
Visszalépés az előző oldalra